Clicky

Het belang van pictogrammen voor een duidelijk dagritme op school

In dit blog wordt besproken waarom het belangrijk is om pictogrammen te gebruiken voor het dagritme op school en hoe deze kunnen worden gebruikt. Pictogrammen helpen kinderen die moeite hebben met taal of die visueel ingesteld zijn om beter te begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Daarnaast kan het dagritme op een visuele en gestructureerde manier worden gepresenteerd, wat stress en onzekerheid bij kinderen kan verminderen en hun zelfstandigheid kan vergroten. Er wordt ook besproken of het beter is om zelf pictogrammen te maken of kant-en-klare pictogrammen te kopen, waarbij de kant-en-klare pictogrammen van EasyAuti worden aanbevolen vanwege hun duurzaamheid en kwaliteit. Ten slotte wordt de pictogram begrijpend lezen als voorbeeld besproken om te laten zien hoe pictogrammen kunnen worden gebruikt om kinderen te helpen activiteiten zelfstandig uit te voeren.

Inhoudsopgave

 1. Pictogrammen voor een duidelijk dagritme
 2. Pictogrammen: zelf maken of kopen?
 3. Kant-en-klare pictogrammen: een waardevolle investering
 4. Pictogram begrijpend lezen
 5. Picto buiten spelen
 6. Pictogram carnaval
 7. Pictogram creatief
 8. Pictogrammen dagen van de week
 9. Pictogram dictee
 10. Pictogram Engels
 11. Picto fruit eten
 12. Pictogram gym
 13. Pictogram instructie
 14. Pictogram Kerstmis
 15. Pictogram kring
 16. Pictogram koningsspelen
 17. Pictogram lezen
 18. Pictogram lunch
 19. Pictogrammen maanden van het jaar en cijfers 1 t/m 31
 20. Pictogram moederdag
 21. Picto muziek
 22. Pictogram naar huis
 23. Pictogram op je stoel zitten
 24. Pictogram Pasen
 25. Picto rekenen
 26. Pictogram samenwerken
 27. Picto schrijven
 28. Picto SEO
 29. Pictogram Sinterklaas
 30. Picto spelling
 31. Pictogram stil zijn
 32. Pictogram taal
 33. Pictogram technisch lezen
 34. Pictogram toets
 35. Pictogram topo
 36. Pictogram vaderdag
 37. Picto verjaardag
 38. Pictogram verkeer
 39. Pictogram vinger opsteken
 40. Pictogram weektaak
 41. Pictogram wereldoriëntatie
 42. Pictogram zelfstandig werken

01. Pictogrammen voor een duidelijk dagritme

Pictogrammen zijn handige hulpmiddelen om het dagritme voor kinderen op school te visualiseren. Pictogrammen laten zien wat wanneer gaat gebeuren, doordat ze dagelijkse routines en activiteiten op een eenvoudige en visuele manier weergeven. Voor kinderen die moeite hebben met taal of die visueel ingesteld zijn, zijn pictogrammen een belangrijk hulpmiddel. Ze begrijpen beter wat er van hen verwacht wordt, ze voelen zich meer georganiseerd, ze zijn meer betrokken bij hun leerproces en bovendien hoeft de leerkracht niet telkens opnieuw dezelfde vraag te beantwoorden omdat de pictogrammen het antwoord laten zien.

Op school kunnen pictogrammen worden gebruikt voor het plannen van dagelijkse activiteiten, zoals lessen, pauzes, lunchtijd en buitenspelen. Door pictogrammen te gebruiken, kan een leerkracht het dagritme op een visuele en gestructureerde manier presenteren, wat helpt bij het verminderen van stress en onzekerheid bij kinderen en bij het vergroten van hun zelfstandigheid.

Ga terug naar de inhoudsopgave

Picto muziek op planbord met verticale planning

02. Pictogrammen: zelf maken of kopen?

Als het gaat om het kiezen van pictogrammen voor dagritmes op school, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder afbeeldingen die op internet te vinden zijn. Hoewel deze pictogrammen een gemakkelijke en toegankelijke optie lijken, voldoen ze vaak niet aan al je wensen. Pictogrammen zoals voor dictee, weektaak, begrijpend lezen en instructie zijn niet gratis beschikbaar maar wel nodig voor een compleet dagritme. Bovendien is het veel werk de picto’s te downloaden, in het juiste formaat te zetten, printen, knippen, lamineren, weer knippen. En aan het eind van het jaar weer opnieuw, want zelf gemaakte picto’s gaan maximaal een schooljaar mee.
Voor scholen die op zoek zijn naar duurzame en kwalitatief hoogwaardige pictogrammen, zijn de kant-en-klare pictogrammen op magneet van EasyAuti een waardevolle investering.

Deze pictogrammen uit onze schoolsets zijn speciaal ontworpen voor klassikaal gebruik en zijn gemaakt van stevig materiaal en sterke magneten. De magneten bevatten rustige, duidelijke afbeeldingen en hebben allemaal exact hetzelfde formaat. Bovendien zijn ze afgewerkt met een matte toplaag, waardoor het licht niet reflecteert. Al deze eigenschappen samen zorgen voor een rustig en overzichtelijk planbord; precies waar het dagritme voor bedoeld is!
Daarnaast bevatten de pictogrammen van EasyAuti tekst, wat helpt bij het vormen van het woordbeeld.
Mis je een specifieke picto of gebruik je liever een andere tekst voor een bepaalde activiteit? In dat geval is maatwerk een uitstekende optie voor je.

Ga terug naar de inhoudsopgave

03. Kant-en-klare pictogrammen: een waardevolle investering

Hoewel kant-en-klare pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan gratis pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

Hieronder staan alle pictogrammen benoemd die in onze schoolsets zitten. Zoek je daarnaast andere pictogrammen? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

Geen zin om het hele artikel te lezen?

Bekijk dan hier ons aanbod magnetische pictogrammen voor scholen!

begrijpend lezen 10x10cm

04. Pictogram begrijpend lezen

Een van de activiteiten die kunnen worden opgenomen in het dagritme met behulp van pictogrammen, is begrijpend lezen.
Hang bijvoorbeeld de picto op je whiteboard en schrijf ernaast welke opdracht of bladzijde de kinderen moeten maken. Ook handig: schrijf er bij wat de kinderen moeten doen wanneer ze klaar zijn! Door de opdrachten voor begrijpend lezen te visualiseren met pictogrammen, leren kinderen deze activiteit zelfstandig uit te voeren.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram Begrijpend lezen op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram begrijpend lezen is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

buiten spelen 10x10cm

05. Picto buiten spelen

Met behulp van de picto buiten spelen weten jouw leerlingen wanneer het (eindelijk!) pauze is en ze mogen buitenspelen. Buiten spelen is van groot belang voor de fysieke en mentale gezondheid van onze leerlingen en zorgt ervoor dat zij na de pauze weer beter in staat zijn de lesstof in zich op te nemen. Buiten spelen biedt talloze kansen voor sociaal spel, creatieve ontdekkingen en het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Bevorder een goede concentratie in de les door te laten zien wanneer er buiten gespeeld mag worden met deze picto op je dagplanning!

Bij EasyAuti bestel je de picto buiten spelen op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto buiten spelen is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

picto carnaval

06. Pictogram carnaval

De pictogram Carnaval is een leuke en kleurrijke toevoeging aan het planbord om kinderen voor te bereiden op deze feestelijke viering. Carnaval is een jaarlijks terugkerend evenement waar kinderen vaak enthousiast naar uitkijken. Met de pictogram Carnaval kunnen leerlingen alvast anticiperen op deze bijzondere gelegenheid en zich verheugen op de festiviteiten. De vrolijke afbeeldingen op de pictogram brengen de sfeer van Carnaval tot leven en stimuleren de betrokkenheid en interesse van de leerlingen. Ze kunnen gebruikt worden om gesprekken en activiteiten rondom Carnaval te initiëren en kinderen bewust te maken van de tradities en gebruiken die bij deze viering horen. Door de pictogram Carnaval op het planbord te gebruiken, kunnen leerlingen op een speelse en educatieve manier meer leren over culturele evenementen en zich verheugen op een leuke tijd met klasgenoten. De pictogram Carnaval is een waardevolle aanvulling op het planbord en kan helpen om het leren leuk en boeiend te maken, terwijl kinderen zich voorbereiden op dit feestelijke evenement.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram carnaval op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram carnaval is onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

creatief 10x10cm

07. Pictogram creatief

Naast het gebruik van pictogrammen voor het visualiseren van het dagritme, kunnen ze op school ook ingezet worden bij knutselactiviteiten. Voor kinderen die moeite hebben met taal of die visueel ingesteld zijn, zijn pictogrammen een belangrijk hulpmiddel om de opdracht beter te begrijpen. Door het plaatsen van een pictogram bij de opdracht wordt duidelijk wat er van de kinderen verwacht wordt en wat het eindresultaat moet zijn. Dit vergroot niet alleen de betrokkenheid van kinderen bij de knutselactiviteit, maar ook hun zelfstandigheid, zelfvertrouwen en creativiteit. Bovendien helpen pictogrammen bij het organiseren van materialen en het opruimen na afloop.
Heb jij interesse in gedetailleerde pictogrammen voor het organiseren en opruimen van bijvoorbeeld knutselmaterialen? Kijk dan eens naar onze mogelijkheden voor maatwerk.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram creatief op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram creatief is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

maandag 10x10cm

08. Pictogrammen dagen van de week

De pictogrammen voor de dagen van de week zijn handig om leerlingen bewust te maken van de dagen van de week en hen te helpen de dagen te herkennen en te onthouden. Deze pictogrammen kunnen elke dag, één voor één, gebruikt worden op de dagplanning om duidelijk aan te geven welke dag het is. Ze zijn visueel aantrekkelijk en eenvoudig te begrijpen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik in het onderwijs. Elke dag heeft een eigen kleur, dus met behulp van de pictogrammen dagen van de week kunnen leerlingen gemakkelijk de dag van de week identificeren en zich beter oriënteren in de tijd. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van tijdsbesef en planning vaardigheden, wat belangrijk is voor hun algehele dagelijkse routine en organisatie. De pictogrammen dagen van de deek zijn een waardevol hulpmiddel om de dagelijkse planning en routinematige activiteiten te ondersteunen en de betrokkenheid en zelfstandigheid van leerlingen te bevorderen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogrammen voor de dagen van de week op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogrammen dagen van de week zijn onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Ze hebben de volgende kleuren:

 • Maandag: groen
 • Dinsdag: geel
 • Woensdag: rood
 • Donderdag: blauw
 • Vrijdag: oranje

Wil je deze picto’s los bestellen of in een ander formaat of kleurencombinatie? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

dictee 10x10cm

09. Pictogram dictee

Taalvaardigheid is een belangrijk aspect van het onderwijs en het is essentieel dat jouw leerlingen regelmatig oefenen en hun taalvaardigheid meten. De pictogram dictee is een handig hulpmiddel dat in de dagplanning aangeeft wanneer er een dictee wordt afgenomen. Het biedt jouw leerlingen de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het dictee en zich bewust te worden van de taalregels en spelling. De pictogram dictee stimuleert jouw leerlingen om actief bezig te zijn met taal en helpt hen hun taalvaardigheid te verbeteren. Door het oefenen en meten van hun taalvaardigheid via de pictogram dictee, kunnen jouw leerlingen hun spellingvaardigheden verbeteren en hun zelfvertrouwen vergroten. De pictogram dictee is een waardevol instrument dat bijdraagt aan de taalontwikkeling van onze leerlingen en hen helpt om hun taalvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram dictee op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram dictee is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

engels 10x10cm

10. Pictogram Engels

Ook de pictogram Engels les hoort in het dagritme op school. Deze geeft aan wanneer de Engelse les begint en eindigt, welke lesactiviteiten er plaatsvinden en welke materialen nodig zijn. Dit kan de kinderen helpen om zich voor te bereiden op de Engelse les en hun betrokkenheid bij de les te vergroten.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram Engels op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram Engels is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

fruit eten 10x10cm

11. Picto fruit eten

Met behulp van de picto fruit eten, benadruk jij als leerkracht het belang van een gezond voedingspatroon bij jouw leerlingen. Fruit zit boordevol vitamines, mineralen en vezels die essentieel zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. Door de picto fruit eten in de dagplanning op te nemen, worden de kinderen gestimuleerd om fruit mee naar school te nemen en op te eten. Daarmee werk je aan het vergroten van bewustzijn over gezonde voeding en inspireer je jouw leerlingen om van fruit te genieten als smakelijke en voedzame keuze.

Bij EasyAuti bestel je de picto fruit eten op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto fruit eten is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

gym 10x10cm

12. Pictogram gym

Pictogrammen zijn niet alleen handig voor het plannen van leeractiviteiten en dagelijkse routines, maar ook voor het inplannen van beweging en lichamelijke activiteit, zoals gymlessen. Door het gebruik van pictogrammen kunnen kinderen op het planbord zien wanneer de gymles op het programma staat, en dit kan hen helpen om zich hierop voor te bereiden en er meer bij betrokken te zijn. Bovendien kunnen pictogrammen voor gymlessen ook worden gebruikt om specifieke activiteiten en spellen te visualiseren, zodat kinderen precies weten wat ze kunnen verwachten en zich beter kunnen concentreren op de les.
Heb je interesse in het structureren van de gymles met onze pictogrammen? Kijk dan eens bij de mogelijkheden voor maatwerk.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram gym op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram gym is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

instructie 10x10cm

13. Pictogram instructie

De pictogram instructie kan gebruikt worden om instructiemomenten in het dagritme van de klas te visualiseren. Het kan aangeven wanneer er klassikale uitleg, demonstraties, presentaties of instructievideo’s plaatsvinden. De picto instructie helpt kinderen te begrijpen wanneer er instructie wordt gegeven en zich hierop voor te bereiden. Deze pictogram op je dagplanning draagt bij aan een gestructureerde en georganiseerde lesomgeving, waarin kinderen weten wanneer er instructie plaatsvindt en wanneer ze zelfstandig aan de slag kunnen gaan.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram instructie op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram instructie is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

picto kerstmis

14. Pictogram Kerstmis

De Pictogram Kerstmis is een handig hulpmiddel om leerlingen voor te bereiden op de kerstviering op school. Door de pictogram te gebruiken op het planbord kunnen leerlingen zien wanneer de kerstviering plaatsvindt en wat er gepland staat, wat kan helpen om spanning te reguleren. Een duidelijke planning en voorbereiding kunnen bijdragen aan het verminderen van zorgen en angsten, en leerlingen betrekken bij kersttradities en de betekenis van Kerstmis. Kortom, de pictogram Kerstmis is een waardevol hulpmiddel om een leuke, educatieve en betekenisvolle kerstviering op school te faciliteren.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram Kerstmis op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram Kerstmis is onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

kring 10x10cm

15. Pictogram kring

De pictogram kring kan worden gebruikt om de kringactiviteiten in het dagritme van de klas te visualiseren. Het geeft aan wanneer het tijd is voor de dagopening, kringgesprekken, groepsgesprekken, of andere activiteiten waarbij de leerlingen in een kring zitten. Het visuele aspect van de pictogram kring helpt kinderen zich voor te bereiden op het kringmoment in het dagritme en stimuleert ook sociale vaardigheden, zoals luisteren naar anderen, beurt nemen, en communiceren. Deze picto kan kinderen met sociale of communicatieve uitdagingen ondersteunen bij het deelnemen aan kringactiviteiten en het bevorderen van interactie en betrokkenheid in de groep.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram kring op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram kring is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

Pictogram Koningsspelen

16. Pictogram koningsspelen

De pictogram koningsspelen is een geweldige aanvulling op het planbord om leerlingen voor te bereiden op de jaarlijkse koningsspelen. Deze sportieve en feestelijke dag is vaak een hoogtepunt voor veel kinderen, maar kan ook spanning met zich meebrengen. Met de pictogram koningsspelen kunnen leerlingen de datum en activiteiten van de koningsspelen zien, waardoor ze zich beter kunnen voorbereiden en weten wat ze kunnen verwachten. Dit kan helpen om de spanning te reguleren en leerlingen gerust te stellen, zodat ze volop kunnen genieten van deze bijzondere dag vol sport en plezier. De pictogram koningsspelen is een handig hulpmiddel om de Koningsspelen soepel te laten verlopen en een positieve ervaring te creëren voor alle leerlingen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram koningsspelen op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram koningsspelen is onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

lezen 10x10cm

17. Pictogram lezen

De pictogram voor lezen is een waardevol hulpmiddel om het leesmoment in het dagritme van de klas te visualiseren. Met deze pictogram kunnen kinderen snel en eenvoudig zien wanneer het tijd is om te lezen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het lezen van boeken, tijdschriften of andere leesmaterialen tijdens individuele leesmomenten, leeskringen of andere leesactiviteiten. De pictogram lezen kan ook helpen bij het bevorderen van leesplezier en het stimuleren van de leesvaardigheid bij kinderen. Door het gebruik van de pictogram lezen in combinatie met andere visuele ondersteuning, zoals een mindmap, kunnen kinderen met taalproblemen of leerproblemen beter begrijpen wat er van hen verwacht wordt en raken ze meer betrokken bij het leesproces.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram lezen op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram lezen is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

lunch 10x10cm

18. Pictogram lunch

Als zorgzame leerkracht weet jij hoe belangrijk het is om voldoende tijd in te plannen voor jouw leerlingen zodat zij kunnen lunchen. Met behulp van de pictogram lunch benadruk jij het belang van de tijd nemen voor gezond eten en moedig je jouw leerlingen aan om te genieten van een voedzame maaltijd tijdens de lunchpauze. Een gezonde lunch voorziet je leerlingen van de energie en voedingsstoffen die ze nodig hebben om zich te concentreren en actief deel te nemen aan de rest van de schooldag. Bevorder met de pictogram lunch gezonde eetgewoonten bij jouw leerlingen en ondersteunen hen bij het maken van verstandige voedingskeuzes.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram lunch op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram lunch is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

september 10x10cm

19. Pictogrammen maanden van het jaar en cijfers 1 t/m 31

De pictogrammen voor de maanden van het jaar en de cijfers 1 t/m 31 zijn handig om de datum op het planbord aan te geven. Met deze pictogrammen kunnen leerlingen op een visuele en interactieve manier de datum begrijpen en volgen. De pictogrammen voor de maanden van het jaar helpen jouw leerlingen om de volgorde en namen van de maanden te leren en te onthouden. Ze kunnen worden gebruikt in combinatie met de pictogrammen voor de cijfers 1 t/m 31, die de dagen van de maand weergeven. Samen vormen deze pictogrammen een complete set om de datum op het planbord duidelijk aan te geven. Door dagelijks gebruik van deze pictogrammen kunnen leerlingen hun kennis van de maanden en cijfers versterken en hun tijdsbesef en kalenderbegrip ontwikkelen. Deze pictogrammen zijn ideaal voor gebruik in het onderwijs om leerlingen te helpen bij het begrijpen en volgen van de datum en het bevorderen van hun organisatie- en planningsvaardigheden. Met de pictogrammen voor de maanden van het jaar en de cijfers 1 t/m 31 kunnen leerlingen op een leuke en educatieve manier betrokken blijven bij het planningsproces op het planbord.

Bij EasyAuti bestel je de pictogrammen voor de maanden van het jaar en de cijfers 1 t/m 31 op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogrammen van de maanden en de cijfers zijn onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto’s los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

picto moederdag

20. Pictogram moederdag

De pictogram moederdag is een liefdevol hulpmiddel op het planbord om leerlingen voor te bereiden op het maken van een speciaal cadeautje voor hun moeder. Met de pictogram moederdag kunnen leerlingen zien wanneer ze aan hun cadeautje gaan werken. Het is een visuele herinnering aan de datum van moederdag en kan helpen om de betrokkenheid en enthousiasme van de leerlingen te vergroten. Van het knutselen van een mooie kaart tot het maken van een persoonlijk cadeau, de pictogram moederdag biedt een overzichtelijke en duidelijke planning rondom deze speciale gelegenheid. Het helpt leerlingen om zich voor te bereiden op het verrassen van hun moeder en het tonen van hun waardering. Met de pictogram moederdag worden de voorbereidingen voor moederdag een hartverwarmende en onvergetelijke ervaring voor alle leerlingen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram moederdag op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram moederdag is onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

muziek 10x10cm

21. Picto muziek

De picto muziek wordt gebruikt om muziekactiviteiten in het dagritme van de klas te visualiseren. Het geeft aan wanneer het tijd is om samen te zingen, muziekinstrumenten te bespelen, te luisteren naar muziek of andere muziekgerelateerde activiteiten te doen. Het visuele aspect van het picto muziek helpt kinderen zich voor te bereiden op het muziekmoment in het dagritme en ondersteunt ook kinderen die het spannend vinden om toch deel te nemen aan muziekactiviteiten; zij hebben zich immers op dit moment kunnen voorbereiden.

Bij EasyAuti bestel je de picto muziek op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto muziek is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

naar huis 10x10cm

22. Pictogram naar huis

Aan het einde van de schooldag is het tijd voor onze leerlingen om naar huis te gaan en te genieten van hun vrije tijd. Met de pictogram naar huis op je planbord, laat je precies zien wanneer het tijd is om naar huis te gaan. Dit helpt jouw leerlingen om zich nog wat langer te concentreren. Door de pictogram naar huis zien zij; het is bijna het einde van de dag, ik moet nog maar éven doorzetten!

Bij EasyAuti bestel je de pictogram naar huis op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram naar huis is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

op je stoel zitten 10x10cm

23. Pictogram op je stoel zitten

De pictogram op je stoel zitten is een belangrijke herinnering aan je leerlingen om de rust te waarborgen in de klas. Het moedigt leerlingen aan om tijdens de les op hun stoel te blijven zitten en niet zomaar door de klas te lopen zonder toestemming. Dit helpt om de lesomgeving gestructureerd te houden en minimaliseert afleidingen voor zowel de leerlingen zelf als voor hun klasgenoten. De pictogram op je stoel zitten bevordert een veilige en georganiseerde klasomgeving waarin leerlingen weten wat er van hen wordt verwacht en zich bewust zijn van de grenzen en regels in de klas. Het draagt bij aan het creëren van een positieve leeromgeving waarin leerlingen zich kunnen concentreren op hun taken en zich optimaal kunnen ontwikkelen. De pictogram op je stoel zitten is een waardevol hulpmiddel om de orde en veiligheid in de klas te handhaven en leerlingen bewust te maken van het belang van het blijven zitten op hun stoel tijdens de les. Het helpt hen om verantwoordelijk en respectvol gedrag te ontwikkelen in de klas en draagt bij aan een harmonieuze en productieve leeromgeving.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram op je stoel zitten op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram op je stoel zitten is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

picto pasen

24. Pictogram Pasen

De pictogram Pasen is een handig hulpmiddel op het planbord om leerlingen voor te bereiden op de paasviering op school. Met de pictogram Pasen kunnen leerlingen zien wanneer de paasviering plaatsvindt en welke activiteiten er gepland zijn. Hierdoor kunnen ze zich mentaal voorbereiden op dit bijzondere evenement. Van het versieren van paaseieren tot het deelnemen aan paasspelletjes, de pictogram Pasen helpt leerlingen om te weten wat ze kunnen verwachten en zich enthousiast voor te bereiden op de paasviering. Het biedt een visuele herinnering aan de datum van het evenement en kan bijdragen aan een georganiseerde en gestructureerde planning rondom de paasviering op school. Met de Pictogram Pasen kunnen leerlingen volop genieten van deze feestelijke tijd van het jaar en er samen met hun klasgenoten van genieten.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram Pasen op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram Pasen is onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

rekenen 10x10cm

25. Picto rekenen

De picto rekenen wordt gebruikt om de verschillende rekenactiviteiten in het dagritme van de klas te visualiseren. Het geeft aan wanneer het tijd is om te oefenen met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, het oplossen van rekenproblemen of andere rekengerelateerde activiteiten. Het visuele aspect van het picto rekenen helpt kinderen zich voor te bereiden op het rekenmoment in het dagritme en ondersteunt ook kinderen met rekenproblemen, dyscalculie of andere leerbehoeften bij het begrijpen en oefenen van rekenopdrachten. Het stimuleert de ontwikkeling van rekenvaardigheden zoals getalbegrip, cijferherkenning en probleemoplossing.

Bij EasyAuti bestel je de picto rekenen op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto rekenen is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

samenwerken 10x10cm

26. Pictogram samenwerken

Samenwerken is een belangrijke vaardigheid die leerlingen helpt om sociale interactie, communicatie en teamwerk te ontwikkelen. De pictogram samenwerken laat in de dagplanning zien wanneer het tijd is om samen aan een opdracht te werken. Het stimuleert je leerlingen om met elkaar te overleggen, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk aan een taak te werken. De pictogram samenwerken bevordert een positieve klassencultuur waarin leerlingen elkaar ondersteunen, van elkaar leren en samen groeien. Samenwerken stimuleert ook kritisch denken, probleemoplossing en creativiteit, wat belangrijke vaardigheden zijn voor de 21e eeuw. De pictogram samenwerken in de dagplanning moedigt jouw leerlingen aan om respectvol met elkaar om te gaan, naar elkaar te luisteren en effectief samen te werken. Het helpt hen om waardevolle sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen die van groot belang zijn in hun verdere schoolloopbaan en in het dagelijks leven. De dagplanning met daarop verschillende pictogrammen voor samenwerken is een waardevol instrument dat je leerlingen helpt om samen te leren en te groeien, en een positieve leeromgeving te bevorderen waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram samenwerken op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram samenwerken is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

schrijven 10x10cm

27. Picto schrijven

De picto schrijven wordt gebruikt om aan te geven wanneer het tijd is voor schrijfactiviteiten, zoals het oefenen van letters, woorden en zinnen. De picto schrijven helpt kinderen zich voor te bereiden op schrijfactiviteiten en zich bewust te maken van het schrijfmoment in het dagritme. Het kan ook gebruikt worden om schrijfvaardigheden, zoals de schrijfhouding en schrijftechnieken, te verbeteren. Het visuele aspect van de picto schrijven helpt kinderen met schrijfproblemen of schrijfangst beter begrijpen wat er van hen verwacht wordt en maakt hen meer betrokken bij hun leerproces.

Bij EasyAuti bestel je de picto schrijven op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto schrijven is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

seo 10x10cm

28. Picto SEO

Als betrokken leerkrachten begrijp jij het belang van de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. Met behulp van de picto SEO laat je zien wanneer op de dag er aandacht wordt besteden aan de emotionele, sociale en gedragsmatige aspecten van het leren. Je wil jouw leerlingen helpen om positieve relaties op te bouwen, zelfbewustzijn te ontwikkelen, emotionele intelligentie te vergroten en vaardigheden aan te leren om met verschillende situaties om te gaan. Door te investeren in de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen, leggen je een solide basis voor hun toekomstige succes en welzijn. Bereid hen voor op deze les met de picto SEO op de dagplanning, zodat deze hen niet overvalt.

Bij EasyAuti bestel je de picto SEO op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto SEO is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

picto sinterklaas

29. Pictogram Sinterklaas

De pictogram Sinterklaas is een waardevol hulpmiddel op het planbord om leerlingen voor te bereiden op de spannende sinterklaasviering op school. Met de pictogram Sinterklaas kunnen leerlingen zien wanneer Sinterklaas en zijn Pieten op school komen en welke leuke activiteiten er gepland zijn. Het is een visuele herinnering aan de datum van het evenement en kan helpen om de opwinding en spanning bij leerlingen te reguleren. Van het zetten van hun schoen tot het samen zingen van sinterklaasliedjes, de pictogram Sinterklaas biedt een overzichtelijke en duidelijke planning rondom de sinterklaasviering. Het helpt leerlingen om zich voor te bereiden op de komst van Sinterklaas en er samen met hun klasgenoten van te genieten. Met de pictogram Sinterklaas wordt de sinterklaastijd op school een bijzondere en memorabele ervaring voor alle leerlingen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram Sinterklaas op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram Sinterklaas is onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

spelling 10x10cm

30. Picto spelling

De picto spelling is de herinnering aan het moment waarop je jouw leerlingen helpt om hun spellingvaardigheden te verbeteren. Ze gaan aan de slag met lastige klanken, oefenen woordjes en perfectioneren zinsbouw. Omdat de leerlingen weten wat er komt door de picto spelling, kan je de spellinglessen spannend en uitdagend maken, en je leerlingen op een avontuurlijke manier beter maken in spelling.

Bij EasyAuti bestel je de picto spelling op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto spelling is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

stil zijn 10x10cm

31. Pictogram stil zijn

Rust en focus zijn belangrijk voor een optimale leeromgeving. De pictogram stil zijn op het bord herinnert jouw leerlingen eraan om stil te zijn en niet zomaar door de klas te praten. Het helpt hen om bewust te zijn van het volume van hun stemmen en het belang van een rustige omgeving om te kunnen leren. Deze pictogram stil zijn moedigt leerlingen aan om respectvol met elkaar om te gaan, naar de leraar en medeleerlingen te luisteren en aandachtig te zijn tijdens de les. Het bevordert een kalme en geconcentreerde sfeer waarin leerlingen zich kunnen focussen op hun taken en opdrachten. De pictogram stil zijn is een waardevol hulpmiddel om de klasdiscipline te bevorderen en een positieve leeromgeving te creëren waarin leerlingen optimaal kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. Het herinnert leerlingen aan het belang van respectvol en gedisciplineerd gedrag in de klas, en stimuleert hen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag. De pictogram stil zijn is een reminder voor leerlingen om rekening te houden met elkaar en een bijdrage te leveren aan een positieve en respectvolle klassencultuur waarin iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram stil zijn op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram stil zijn is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

taal 10x10cm

32. Pictogram taal

Ook voor de les taal is er een pictogram! Als leerkracht laat je met deze picto zien dat wanneer de taalles zal plaatsvinden, zodat zij er niet door overvallen worden. Je stimuleert ze om verhalen te schrijven, gedichten te maken en hun ideeën op een originele manier te uiten. Met het pictogram taal als leidraad kan je de taallessen leuk en boeiend maken, en de liefde voor taal bij je leerlingen aanwakkeren. Benut als leerkracht de kracht van taal en ontdek samen met jouw leerlingen de wereld van woorden!

Bij EasyAuti bestel je de pictogram taal op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram taal is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

technisch lezen 10x10cm

33. Pictogram technisch lezen

Met behulp van deze pictogram technisch lezen kan jij gestructureerde leeslessen organiseren om de leesvaardigheid van je leerlingen te verbeteren. Als toegewijde leerkracht begrijp jij het belang van technisch lezen als basisvaardigheid voor de leesontwikkeling van jouw leerlingen. Je oefent met het herkennen van letters, klanken en woorden en met het aanleren van de juiste leestechnieken. Met de pictogram technisch lezen ondersteun je jouw leerlingen in hun leesproces, moedig je hen aan om te oefenen en begeleid je hen naar het behalen van hun leesdoelen. Met deze pictogram help jij jouw leerlingen te werken aan het opbouwen van sterke leesvaardigheden bij jouw leerlingen, zodat ze kunnen genieten van de magie van het lezen en zichzelf kunnen ontwikkelen als vaardige lezers.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram technisch lezen op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram technisch lezen is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

toets 10x10cm

34. Pictogram toets

Binnen het onderwijs streef je ernaar jouw leerlingen optimaal voor te bereiden op belangrijke toetsmomenten. Maak daarom gebruik van de pictogram toets op je dagplanning. Dit is een visueel hulpmiddel dat jouw leerlingen helpt zich bewust te worden van de naderende toets en de belangrijke stappen die ze moeten nemen om zich goed voor te bereiden. De pictogram toets is een herkenbaar en geruststellend beeld voor jouw leerlingen, waardoor zij zich bewust worden van het belang van toetsen en leren om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. Van het maken van een planning tot het herhalen van de lesstof en het nemen van voldoende rust, de pictogram toets ondersteunt jouw leerlingen bij het behalen van optimale resultaten tijdens toetsmomenten.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram toets op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram toets is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

topo 10x10cm

35. Pictogram topo

Met behulp van de pictogram voor topo kan je de geografische vaardigheden van je leerlingen verbeteren. Als leerkracht begrijp jij dat topografie een belangrijk onderdeel is van het curriculum en soms uitdagend kan zijn voor onze leerlingen. Met deze pictogram kan je gestructureerde lessen organiseren waarbij je leerlingen de namen van steden, landen en rivieren oefenen, en de wereldkaarten bestuderen. Je moedigt je leerlingen aan om hun topografische kennis te vergroten en begeleid je hen in hun reis naar geografisch inzicht.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram topo op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram topo is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

picto vaderdag

36. Pictogram vaderdag

De pictogram vaderdag is een waardevol hulpmiddel op het planbord om leerlingen voor te bereiden op het maken van een bijzonder cadeau voor hun vader. Met de pictogram vaderdag kunnen leerlingen zien wanneer ze aan hun cadeautje gaan werken. Het is een visuele herinnering aan de datum van vaderdag en kan helpen om de betrokkenheid en enthousiasme van de leerlingen te vergroten. Van het knutselen van een persoonlijke kaart tot het maken van een uniek cadeau, de pictogram vaderdag biedt een overzichtelijke en duidelijke planning rondom deze speciale gelegenheid. Het helpt leerlingen om zich voor te bereiden op het verrassen van hun vader en het tonen van hun waardering. Met de pictogram vaderdag worden de voorbereidingen op vaderdag een bijzondere en memorabele ervaring voor alle leerlingen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram vaderdag op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram vaderdag is onderdeel van de Schoolset Uitbreiding in het formaat 10x10cm. Wil je deze picto los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

verjaardag 10x10cm

37. Picto verjaardag

Deze feestelijke picto voor verjaardag herinnert jou eraan dat de verjaardagen van je leerlingen bijzondere momenten zijn. Als leerkracht begrijp jij het belang van het vieren van verjaardagen in de klas, óók als dat veel spanning met zich meebrengt. Met de picto verjaardag laat jij zien op welk moment de verjaardag gevierd wordt. Dit geeft duidelijkheid en houvast, wat zorgt voor rust. Vanuit die rust kan iedereen meer genieten van taart, cadeautjes en festiviteiten.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram verjaardag op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De picto verjaardag is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

verkeer 10x10cm

38. Pictogram verkeer

Veiligheid in het verkeer is van groot belang, daarom besteden we bij ons onderwijs aandacht aan verkeerseducatie. De pictogram verkeer is een visueel hulpmiddel dat jouw leerlingen bewust maakt van het ritme van de dag en wanneer de les verkeer gepland is. Door het vergroten van het bewustzijn en de verantwoordelijkheid van onze leerlingen met de pictogram verkeer op je planbord, helpt je leerlingen om goede verkeersgewoonten te ontwikkelen die een leven lang meegaan.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram verkeer op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram verkeer is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

vinger opsteken 10x10cm

39. Pictogram vinger opsteken

De pictogram vinger opsteken op je bord, herinnert jouw leerlingen eraan om respectvol te communiceren in de klas. Het moedigt hen aan om hun vinger op te steken als ze iets willen zeggen of een vraag hebben, in plaats van door de klas te roepen of ongepast gedrag te vertonen. De pictogram vinger opsteken stimuleert een respectvolle communicatiecultuur waarin leerlingen leren om geduldig te wachten op hun beurt en anderen te respecteren. Het helpt om orde en structuur te behouden in de klas, en bevordert een positieve interactie tussen leerlingen en de leraar. De pictogram vinger opsteken is een waardevol hulpmiddel om leerlingen te leren om op een respectvolle en georganiseerde manier te communiceren en draagt bij aan een positieve en constructieve klassensfeer waarin iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt. Het herinnert leerlingen aan het belang van luisteren naar elkaar en respectvol omgaan met elkaars beurt, en stimuleert hen om op een respectvolle en gedisciplineerde manier te communiceren in de klas. De pictogram vinger opsteken is een reminder voor leerlingen om respectvol en geduldig te communiceren, en draagt bij aan een harmonieuze en respectvolle communicatieomgeving in de klas waarin iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram vinger opsteken op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram vinger opsteken is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

weektaak. 10x10cm

40. Pictogram weektaak

In het onderwijs is het belangrijk dat leerlingen leren om op een overzichtelijke en gestructureerde manier aan hun taken te werken. De pictogram weektaak is een handig hulpmiddel die jouw leerlingen helpt bij het plannen en organiseren van hun taken gedurende de week. In de dagplanning wordt duidelijk aangegeven wanneer er tijd is gereserveerd om aan de weektaak te werken. De pictogram weektaak is een visueel hulpmiddel dat jouw leerlingen inzicht geeft in hun taken en hen helpt om een overzicht te krijgen van wat er van hen verwacht wordt. Hierdoor leren ze stap voor stap te plannen en te werken aan hun taken op een gestructureerde manier, wat bijdraagt aan hun zelfstandigheid en organisatorische vaardigheden. De pictogram weektaak is een waardevol instrument dat je leerlingen ondersteunt bij het behalen van hun leerdoelen en het ontwikkelen van goede studiegewoonten.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram weektaak op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram weektaak is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

wereldorientatie 10x10cm

41. Pictogram wereldoriëntatie

Als gepassioneerd leerkracht begrijp jij het belang van wereldoriëntatie in het curriculum van jouw leerlingen. Met behulp van de pictogram wereldoriëntatie kunnen we onze leerlingen kennis laten maken met verschillende culturen, landen en tradities. We kunnen spannende lessen organiseren waarbij we de wereld verkennen, van de piramides in Egypte tot de regenwouden van Zuid-Amerika. Met deze pictogram wereldoriëntatie kunnen we onze leerlingen inspireren om de wereld te ontdekken, hun horizon te verbreden en een breder begrip van de wereld om hen heen te ontwikkelen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram wereldoriëntatie op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram wereldoriëntatie is onderdeel van zowel de Schoolset Basis als de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

alleen werken 10x10cm

42. Pictogram zelfstandig werken

Zelfstandig werken is een belangrijke vaardigheid die leerlingen helpt om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. De pictogram alleen werken laat in de dagplanning zien wanneer het tijd is voor zelfstandig werk. Het stimuleert je leerlingen om onafhankelijk te werken, hun eigen tempo te bepalen en zelfstandig taken uit te voeren. De pictogram alleen werken draagt bij aan het bevorderen van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij leerlingen. Ze leren om zelfstandig te plannen, hun werk te organiseren en zich te concentreren op hun taken. Dit helpt hen niet alleen in hun huidige schooljaar, maar ook in hun verdere schoolloopbaan en in het dagelijks leven. De pictogram alleen werken moedigt je leerlingen aan om hun eigen leren te sturen en vergroot hun zelfredzaamheid en autonomie. Het is een waardevol instrument dat jouw leerlingen helpt om hun zelfstandigheid te bevorderen en zich te ontwikkelen tot zelfstandige en verantwoordelijke individuen.

Bij EasyAuti bestel je de pictogram alleen werken op een stevige magneet. Hoewel pictogrammen op magneet een hogere prijs lijken te hebben dan pictogrammen die je van internet haalt, zijn ze de investering zeker waard. Ze zijn steviger, ogen rustiger en gaan langer mee. Zet dat af tegen de uren die het jou kost om telkens opnieuw zelf pictogrammen te maken en de prijs valt ineens reuze mee!

De pictogram alleen werken is onderdeel van de Schoolset Compleet in het formaat 10x10cm. Wil je hem los bestellen of in een ander formaat? Informeer dan naar de mogelijkheden voor maatwerk.

Ga terug naar de inhoudsopgave

Wellicht vind je dit ook interessant:

Hoe gebruik ik picto’s?

Door het gebruik van picto’s, creëer je een duidelijke loop van de dag voor jouw kind, waardoor deze zich een stuk...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 460 reviews.
Loading...
×