Clicky

Dagritme pictogrammen maken – de 4 meest voorkomende problemen

In deze blog vertel ik je de 4 meest voorkomende problemen bij het maken van eigen dagritme pictogrammen voor de klas. En ik vertel je ook hoe je deze problemen kunt oplossen!

Dagritme pictogrammen maken

Als leerkracht weet jij hoe belangrijk het is om dagritme pictogrammen te maken om jouw leerlingen structuur en overzicht te bieden. Je gaat daarom aan het einde van het schooljaar telkens trouw aan de slag met printer, schaar en lamineerapparaat. Maar laten we eerlijk zijn, het kost veel tijd en moeite..
Ik heb goed nieuws! De kant-en-klare magnetische pictogrammen van EasyAuti zijn een oplossing voor al deze problemen. Je hoeft geen tijd en moeite meer te besteden aan het ontwerpen en maken ervan, want de pictogrammen zijn al ontworpen en kunnen direct worden gebruikt. En het beste van alles is dat ze duurzaam zijn en steeds opnieuw kunnen worden gebruikt. Dit bespaart jou tijd en geld.

1. Geen mooi geheel

Als je zelf dagritme pictogrammen wilt maken, kan het lastig zijn om een consistente stijl te gebruiken. Je zoekt waarschijnlijk afbeeldingen op internet, maar de één is heel gedetailleerd en de ander juist wat abstracter. Dat geeft geen mooi geheel op jouw planbord. Daar hoef jij je met de pictogrammen van EasyAuti geen zorgen over te maken! Ze hebben een uniforme stijl, waardoor alle pictogrammen er hetzelfde uitzien en leerlingen ze gemakkelijker kunnen herkennen. Bovendien hebben wij naast ons aanbod voor op school ook een ruim aanbod pictogrammen voor thuis, waardoor kinderen zowel op school als thuis pictogrammen in dezelfde stijl kunnen gebruiken.

2. Tijdrovend, kostbaar en niet duurzaam

Het lamineren en knippen van papieren pictogrammen is enorm tijdrovend! Je besteedt jouw tijd veel liever aan andere, belangrijkere dingen.. En omdat zelf gemaakte pictogrammen dun en kwetsbaar zijn, gaan ze niet lang mee en moet jij elk schooljaar nieuwe picto’s maken.. Dagritme pictogrammen zelf maken lijkt een goedkope oplossing, maar wanneer je uitrekent hoeveel tijd en materiaalkosten er in zitten valt dit toch tegen..
De magnetische pictogrammen van EasyAuti zijn duurzaam en kunnen steeds opnieuw worden gebruikt. Door het stevige materiaal gaan ze meerdere schooljaren mee, waardoor kant-en-klare magneten over de lange termijn zelfs een goedkopere oplossing is dan zelf dagritme pictogrammen maken!

3. Onduidelijke afbeeldingen

Laten we eerlijk zijn; niet alle pictogrammen van internet zijn even duidelijk. Sommige plaatjes zien er gezellig uit, maar gezelligheid creëren is niet de reden waarom jij pictogrammen gebruikt! Te veel details en verschillende kleuren leiden af van de boodschap. Bovendien wordt de kwaliteit van de afbeelding vaak slecht wanneer je hem vergroot naar het gewenste formaat.
EasyAuti gebruikt daarom duidelijke (zelfs wat ‘saaie’) afbeeldingen in zwart-wit. Ze zijn scherp gedrukt en hebben een matte toplaag waardoor het licht niet reflecteert. Deze pictogrammen doen waar ze voor bedoeld zijn: visuele informatie geven. Je lokaal is groot genoeg om op andere plekken gezelligheid te creëren met vrolijke versieringen en knutsels van je leerlingen!

4. Niet bestaande pictogrammen

In je dagritme wil je soms een pictogram gebruiken die niet te vinden is in de stijl die jij graag gebruikt. Wat doe je dan? Je kunt kiezen voor een pictogram in een andere stijl, je kunt zelf iets tekenen of je schrijft met stift de naam van de betreffende activiteit op het bord. Het zijn oplossingen die kunnen werken, maar het maakt je planbord ook erg rommelig.
De sets pictogrammen voor scholen in het aanbod van EasyAuti zijn samengesteld met hulp van verschillende leerkrachten uit het basisonderwijs, SO en VSO Deze sets bevatten álle meest gebruikte pictogrammen voor een compleet dagritme. Mis je toch iets? Dan is maatwerk mogelijk! Een ander formaat, die ene picto die je mist of een persoonlijke pictolijn voor een specifieke leerling? Het kan allemaal.

Dagritme pictogrammen van EasyAuti

De magnetische dagritme pictogrammen van EasyAuti zijn een uitstekende oplossing voor leerkrachten die hun leerlingen structuur en overzicht willen bieden, zonder veel tijd en moeite te besteden aan het zelf maken van pictogrammen. Ze zijn duurzaam, functioneel en gemakkelijk te gebruiken en aan te passen aan de behoeften van jouw klas. Met onze pictogrammen bespaar je tijd en geld, en creëer je een plezierige en efficiënte leeromgeving voor jou en je leerlingen.

Wellicht vind je dit ook interessant:

Hoe gebruik ik picto’s?

Door het gebruik van picto’s, creëer je een duidelijke loop van de dag voor jouw kind, waardoor deze zich een stuk...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 463 reviews.
Loading...
×