Clicky

Planborden

Hang je picto’s op een planbord, voor een duidelijk overzicht van de activiteit, dag- of weekplanning!

Planbord

Een planbord is een whiteboard of magneetbord, waarop je met magneten en eventueel whiteboardstift een planning laat zien.  Een planbord is er in veel verschillende soorten en maten, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jullie gezin past. Ga je voor een groot wit planbord in de woonkamer? Of kies je liever voor wat meer kleur of een subtiel planbordje?


Planbord pictogrammen

Veel kinderen hebben baat bij het gebruik van een planbord met pictogrammen. Het planbord zorgt ervoor dat jouw kind overzicht heeft over wat er gaat gebeuren en wat daarna komt. Ook kan een planbord helpen bij het uitvoeren van een complexe taak als aankleden of het ochtendritueel. Bij zo’n complexe taak kan een kind het overzicht verliezen, waardoor hij/zij deeltaken kan vergeten of in een verkeerde volgorde uitvoert. Een planbord laat duidelijk zien welke deeltaken je kind moet uitvoeren en in welke volgorde dat moet. Door het gebruik van een planbord met pictogrammen kan jouw kind zijn taken zelfstandig uitvoeren zonder daarbij telkens afhankelijk te zijn van een vader of moeder die vertelt wat hij/zij moet doen!


Planbord bij autisme

Een planbord is bij autisme een goed idee omdat kinderen met autisme visuele ondersteuning nodig hebben (in deze blog leg ik uitgebreid uit waarom visuele ondersteuning zo goed werkt).
Pictogrammen (picto’s) op een planbord geven jouw kind met autisme de visuele ondersteuning waar jouw kind zo veel behoefte aan heeft! Het planbord zorgt voor structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid, wat samen zorgt voor meer rust bij jouw kind met autisme.


Planbord kopen

Bij EasyAuti kan je verschillende soorten planborden kopen. De planborden zijn zonder indeling, zodat je zelf kan bepalen op welke manier je de picto’s ophangt. Doe je dat horizontaal of verticaal? Picto’s tegen elkaar aan of los van elkaar? Voor de hele dag of alleen een dagdeel? Als je een planbord koopt bij EasyAuti kan je alle kanten op.


Planbord kiezen

Twijfel je over welk planbord je zou moeten kiezen? Hieronder geef ik je wat tips!

  • Voor een weekplanning kies je het grootste planbord, deze is 40x60cm.
  • Voor een gedetailleerde dagplanning kan je ook het grootste planbord gebruiken.
  • Wordt jouw dagplanning iets globaler en heb jij dus wat minder picto’s nodig? Dan is een wat kleiner planbord ook voldoende. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor het planbord 30x40cm of voor 1 van de gekleurde vierkante planborden.
  • Wil jij het planbord gaan gebruiken voor een stappenplan van een complexe activiteit? Dan heb je aan een klein planbordje genoeg. Kies bijvoorbeeld voor het 2-zijdige planbord zodat je aan de ene kant picto’s van het ochtendritueel kan hangen en aan de andere kant picto’s van het avondritueel. Je hoeft het planbord dan alleen nog even om te draaien! Of kies voor een klein planbordje in A4-formaat, zodat jouw kind het gemakkelijk mee kan nemen naar de slaapkamer, badkamer en eettafel als hij zich klaarmaakt voor school!


Combi-deals

Wil je naast je planbord ook picto’s kopen? Bekijk dan ook eens onze startpakketten!

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 448 reviews.
Loading...
×