Clicky

Pictogrammen
voor gezinnen

Liever eerst het materiaal van onze pictogrammen beoordelen? Vraag dan gratis een sample aan.

Dagplanning

Startpakketten

Met een startpakket ben je in één keer klaar! Het bevat een planbord en alle picto’s die jij nodig hebt, geleverd in een mooi bewaarblik.

Basisset picto's in gepersonaliseerd bewaarblik

Samengestelde sets

Alle picto’s met hetzelfde thema gebundeld in kleine sets. Handig voor als jouw kind altijd moeite heeft met een bepaalde activiteit.

sfeerfoto met 4 whiteboardstiften bij een planbord met picto's

Losse picto’s

Vul jouw startpakket of picto set aan met de losse picto’s die je nog mist, zodat je planbord precies past bij jouw kind en jouw gezin.

Picto’s

Pictogrammen (picto’s) zijn plaatjes die iets duidelijk maken aan je kind. Waar verbale instructie vaak ingewikkeld is door emotie, gezichtsuitdrukking en de verwerking van taal, zijn pictogrammen voor iedereen te begrijpen. Door het gebruik van picto’s maak je voor jouw kind in één oogopslag duidelijk wat de volgorde is van handelingen/activiteiten. Dat geeft rust voor jullie allebei, waardoor er meer tijd en energie over blijft voor leuke dingen!
De picto’s van EasyAuti zijn gebaseerd op de gratis pictogrammen van Sclera (www.sclera.be).

Stappenplan

Een gedetailleerd overzicht van deeltaken

Een activiteit als aankleden kan lastig zijn. Er moeten zo veel deeltaken worden uitgevoerd dat veel kinderen het overzicht verliezen. Ze hebben daarom voortdurend aansturing nodig en al vroeg in de ochtend ontstaat er strijd. Met een stappenplan met picto’s is je kind minder afhankelijk van jouw aanwijzingen, wordt hij zelfstandiger en heeft hij een succeservaring!

EasyAuti heeft verschillende pictosets samengesteld om stappenplannen te maken voor bijvoorbeeld aankleden en ochtendritueel.

Dagplanning

Een overzicht van de activiteiten van de dag

Het ritme van de dag is voor veel kinderen onduidelijk en dat zorgt voor onrust. Een dagplanning met picto’s maakt duidelijk wat er vandaag gaat gebeuren en wanneer. Herhaaldelijke vragen als ‘Wat gaan we doen vanmiddag?’, ‘Wanneer mag ik gamen?’ en ‘Hoe lang moet ik nog wachten?’ zijn verleden tijd als je gebruik maakt van een dagplanning met picto’s gecombineerd met een Time Timer; je kind kan het zelf zien!

Weekplanning

Een globaal overzicht van de activietiten van de week

Met een weekplanning op een planbord geef je vooraf aan welke bijzonderheden er zijn in de komende week. Naar de speeltuin, BSO of op bezoek bij opa en oma? Door de weekplanning met picto’s weet je kind wat hem te wachten staat en komen de activiteiten niet meer als een verrassing. Dat geeft rust en daardoor kunnen jullie samen meer genieten van de geplande activiteiten.

⇒ Tip: personaliseer je planbord met voor ieder gezinslid een eigen magneetje met foto!

De picto’s van EasyAuti is gebaseerd op de gratis pictogrammen van Sclera (www.sclera.be).

De pictogrammen van Sclera worden veel gebruikt op scholen en instellingen en zijn dus vaak al bekend bij je kind. EasyAuti heeft tekst toegevoegd aan de picto’s, zodat iedereen die kan lezen de picto op dezelfde manier benoemt.

De picto’s van EasyAuti zijn 4x4cm en van stevige magneet (0,9mm dik). Daardoor kan je ze eindeloos op nieuw gebruiken!

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 448 reviews.
Loading...
×