Clicky

Blogs van EasyAuti

Als je kind zich anders ontwikkelt, gaat er een wereld voor je open. Termen die je nog niet kende, producten waarvan je het bestaan niet wist.
Om het jou wat makkelijker te maken, verschijnt hier regelmatig een nieuwe blog. Met informatie, inspiratie of voor herkenning. Je bent namelijk niet alleen in jouw zoektocht.

Waarom pictogrammen essentieel zijn voor succesvolle gezinsbegeleiding

Waarom pictogrammen essentieel zijn voor succesvolle gezinsbegeleiding

Als hulpverlener geef je regelmatig advies aan ouders van kinderen met autisme om pictogrammen te gebruiken. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat ouders niet in actie komen. Hierdoor worden jouw adviezen niet opgevolgd en blijft het effect van de begeleiding uit. Zonde!

In deze blog bespreken we hoe pictogrammen jouw begeleiding effectiever kunnen maken en hoe je ouders kunt helpen om deze hulpmiddelen daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Waarom pictogrammen onmisbaar zijn voor gezinsbegeleiders

Waarom pictogrammen onmisbaar zijn voor gezinsbegeleiders

Als hulpverlener weet je dat gezinnen met kinderen met autisme vaak behoefte hebben aan structuur en duidelijkheid in het dagelijks leven. Pictogrammen kunnen een krachtig hulpmiddel zijn in jouw begeleiding, maar waarom precies zou je deze visuele hulpmiddelen moeten overwegen voor de gezinnen die je ondersteunt?

In deze blog leg ik uit hoe pictogrammen werken, waarom ze zo effectief zijn, en deel ik praktische tips en voorbeelden uit de praktijk.

Hoe pictogrammen hulpverleners helpen bij de begeleiding van kinderen met autisme

Hoe pictogrammen hulpverleners helpen bij de begeleiding van kinderen met autisme

Als hulpverlener weet je dat duidelijkheid en structuur cruciaal zijn voor kinderen met autisme. Dagelijkse activiteiten kunnen een grote uitdaging zijn, zowel voor het kind als voor de ouders. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die deze uitdagingen een stuk gemakkelijker maken: pictogrammen.

In deze blog bespreken we hoe pictogrammen werken, waarom ze zo effectief zijn als onderdeel van jouw begeleiding, en geven we praktische voorbeelden uit de praktijk.

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 463 reviews.
Loading...
×