Blogs: voor hulpverleners
Hieronder vind je onze blogs voor iedereen die in de zorg werkt.
Waarom pictogrammen essentieel zijn voor succesvolle gezinsbegeleiding
Als hulpverlener geef je regelmatig advies aan ouders van kinderen met autisme om pictogrammen te gebruiken. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat ouders niet in actie komen. Hierdoor worden jouw adviezen niet opgevolgd en blijft het effect van de begeleiding uit. Zonde!
In deze blog bespreken we hoe pictogrammen jouw begeleiding effectiever kunnen maken en hoe je ouders kunt helpen om deze hulpmiddelen daadwerkelijk te gaan gebruiken.
Waarom pictogrammen onmisbaar zijn voor gezinsbegeleiders
Als hulpverlener weet je dat gezinnen met kinderen met autisme vaak behoefte hebben aan structuur en duidelijkheid in het dagelijks leven. Pictogrammen kunnen een krachtig hulpmiddel zijn in jouw begeleiding, maar waarom precies zou je deze visuele hulpmiddelen moeten overwegen voor de gezinnen die je ondersteunt?
In deze blog leg ik uit hoe pictogrammen werken, waarom ze zo effectief zijn, en deel ik praktische tips en voorbeelden uit de praktijk.
Hoe pictogrammen hulpverleners helpen bij de begeleiding van kinderen met autisme
Als hulpverlener weet je dat duidelijkheid en structuur cruciaal zijn voor kinderen met autisme. Dagelijkse activiteiten kunnen een grote uitdaging zijn, zowel voor het kind als voor de ouders. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die deze uitdagingen een stuk gemakkelijker maken: pictogrammen.
In deze blog bespreken we hoe pictogrammen werken, waarom ze zo effectief zijn als onderdeel van jouw begeleiding, en geven we praktische voorbeelden uit de praktijk.
Visuele ondersteuning, waarom eigenlijk?
Visuele ondersteuning is belangrijk voor een kind met autisme. Maar waarom eigenlijk? Verschillende vormen van communicatie Alle communicatie om ons heen, komt in verschillende vormen voor. Gesproken taal, geschreven taal en ook beelden.Gesproken taal heeft heel...
Maar die picto’s kan je toch gewoon gratis downloaden..?
Klopt. Dat kan. Als je je verveelt, tijd over hebt, dan kan je de picto’s 1 voor 1 opzoeken bij Sclera (www.sclera.be). Opslaan, in het juiste formaat zetten, samenvoegen in een document, printen. Daarna knippen, lamineren en weer knippen. Magneettape erachter plakken...