Clicky

De picto muziek voor jouw planbord in de klas

Als leerkracht in het basisonderwijs is het belangrijk om kinderen te helpen bij het structureren van hun dag. Een handig hulpmiddel hiervoor is het gebruik van een dagplanning met behulp van pictogrammen zoals de picto muziek. Het gebruik van deze afbeeldingen is voor veel kinderen makkelijker te begrijpen dan tekst.

Liever direct ons aanbod met daarin de picto muziek bekijken? Klik dan hier.

Picto muziek als schoolvak

Een van de meest populaire pictogrammen die je kunt gebruiken in de dagplanning is de picto muziek. Deze afbeelding is bedoeld om aan te geven dat er een muzikale activiteit op het programma staat, zoals zingen, dansen of het bespelen van muziekinstrumenten. Het gebruik van de picto muziek is niet alleen leuk en effectief om kinderen te betrekken bij de muzikale activiteit, maar in combinatie met de andere pictogrammen op je planbord geeft het hen overzicht over het dagprogramma.

picto muziek op je planbord
picto muziek op je planbord

Pictogrammen in je dagplanning

Om de picto muziek goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk om je dagplanning consequent op dezelfde manier te maken en gebruiken. Hang de picto’s bijvoorbeeld altijd horizontaal of juist verticaal op je planbord.
Je kunt bijvoorbeeld een picto gebruiken om aan te geven wanneer er pauze is, wanneer er buiten wordt gespeeld of wanneer er een toets is. Het gebruik van pictogrammen in de dagplanning helpt kinderen bij het structureren van hun dag en betrekt hen op een speelse manier bij de verschillende activiteiten.

Picto muziek op planbord met verticale planning
Pictogrammen op een planbord met verticale indeling

Conclusie

Het gebruik van pictogrammen in een dagplanning is een handig hulpmiddel voor leerkrachten in het basisonderwijs. Door de picto muziek een vaste plaats te geven in de dagplanning, weten kinderen precies wanneer ze zich kunnen voorbereiden op de muzikale activiteit en kunnen ze hierop anticiperen.

Ben je geïnteresseerd in ons aanbod pictogrammen voor in de klas? Kijk dan eens hier.

Wellicht vind je dit ook interessant:

Hoe gebruik ik picto’s?

Door het gebruik van picto’s, creëer je een duidelijke loop van de dag voor jouw kind, waardoor deze zich een stuk...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 460 reviews.
Loading...
×