Clicky

Waarom is mijn kind vaak boos?

Het is aan de buitenkant van een kind niet te zien waar het intern last van heeft. Je kan dus niet zien of jouw kind last heeft van autisme. Maar je kan het wel merken door het gedrag van jouw kind. Is jouw kind vaak boos of angstig? Is hij of zij het liefst bezig met één onderwerp of één hobby? Dan is er een kans dat jouw kind een stoornis heeft binnen het autistisch spectrum.

Overprikkeling

Kinderen met autisme hebben er vaak moeite mee als er dingen veranderen of anders lopen dan gepland. Ze raken veel sneller overprikkelt. Die overprikkeling kan tot gevolg hebben dat zij heel boos reageren. Ze kunnen de overprikkeling niet uiten op een andere manier. Ze hebben op meerdere vlakken snel last van prikkels. Dit kan zijn door harde geluiden, kleding die kriebelt of een onrustige omgeving. Op het moment dat jouw kind boos reageert, heeft het weinig zin om hier tegenin te gaan. Dit zal waarschijnlijk alleen werken als olie op het vuur en de boosheid verder oplaaien.

Time out

Als jouw kind last heeft van een woede uitbarsting, kan je op een rustige manier benoemen wat je ziet en constateert en een time out voorstellen. Dit kan betekenen dat jouw kind even naar een andere ruimte gaat totdat deze is afgekoeld. Mocht jouw kind niet naar een andere ruimte toe willen gaan, dan is het verstandig om zelf even weg te lopen en escalatie te voorkomen. De boze bui zal weer gaan liggen en hierna kan je er samen nog even over praten. Het is van belang om jouw kind veel structuur en voorspelbaarheid te bieden, daar zullen de boze buien zeker een stuk minder door worden. Dit zal jullie beiden meer rust geven.

Wellicht vind je dit ook interessant:

Beginnen met picto’s

Beginnen met picto’s

“Ik wil beginnen met picto’s, maar ik kom er niet helemaal uit..”Deze opmerking krijg ik heel vaak. En ik kan het me...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 448 reviews.
Loading...
×