Clicky

Klok en tijd

Pictogrammen voor klok en tijd: maak het concept van tijd begrijpelijk

Tijd is een abstract concept voor veel kinderen, en nog meer voor kinderen die moeite hebben met klokkijken.

Onze ‘losse picto horloge‘ collectie en de reeks digitale tijd-pictogrammen zijn speciaal ontworpen om kinderen te helpen het concept van tijd te begrijpen en te gebruiken, zelfs als ze de klok nog niet volledig kunnen lezen. Elke picto toont een digitale tijd, van ‘6:30‘ tot ‘21:00‘, overeenkomend met herkenbare momenten gedurende de dag.

‘Picto horloge’: meer dan alleen tijd aangeven

Ons ‘picto horloge‘ is ontworpen om kinderen op een vriendelijke manier kennis te laten maken met het lezen van de tijd. Het kan worden vergeleken met een echte digitale klok in huis, waardoor zelfs de jongsten onder ons een gevoel van tijd kunnen ontwikkelen, zonder dat ze de klok echt kunnen lezen.

Leren en groeien met de tijd

Voor elk kwartier van de dag is er een pictogram dat niet alleen de digitale tijd weergeeft, maar ook hoe je deze tijd uitspreekt. Woorden als ‘kwart over tien‘ en ‘kwart voor drie‘ staan duidelijk op de pictogrammen geschreven, wat de verbale vaardigheden van het kind versterkt en helpt bij het leren klokkijken op een analoge klok.

Structuur in dagelijkse activiteiten

Deze pictogrammen bieden een visuele structuur voor dagelijkse activiteiten, zoals maaltijden, speeltijd, en bedtijd. Door de pictogrammen op sleutelmomenten te gebruiken, kunnen kinderen hun dag plannen en begrijpen wat er van hen verwacht wordt op bepaalde tijdstippen.

Tijd beheersen met EasyAuti

Bij EasyAuti weten we dat het beheersen van tijd een essentiële vaardigheid is voor zelfstandigheid en vertrouwen. Onze ‘klok en tijd’ pictogrammen zijn meer dan alleen hulpmiddelen; ze zijn de sleutel tot het begrijpen van dagelijkse routines en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor activiteiten.

Ontdek onze categorie ‘klok en tijd’ en vind de pictogrammen die je kind helpen om op een duidelijke en ondersteunende manier de tijd te beheren. Samen zetten we elke minuut om in een leermoment, stap voor stap naar zelfstandigheid.

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 455 reviews.
Loading...
×