Clicky

 🚙  Vóór 12.00u besteld = vandaag verzonden      🆓 Gratis verzending vanaf €70,- (NL) of €90,- (BE)     ⏰ Gratis achteraf betalen

Hoe gebruik ik picto’s?

Door het gebruik van picto’s, creëer je een duidelijke loop van de dag voor jouw kind, waardoor deze zich een stuk rustiger en zekerder zal voelen. De picto’s maken in één oogopslag duidelijk wat er verwacht wordt. Met taal is het niet altijd mogelijk om deze duidelijkheid te geven. Kinderen met autisme hebben deze duidelijkheid nodig om goed te kunnen functioneren en zich prettig te voelen. Het gebruik van picto’s kan daar dus een steentje in bijdragen.

Herkenbaar

EasyAuti heeft picto’s die gebaseerd zijn op de gratis pictogrammen van Sclera. Deze worden ook veel gebruikt op scholen en instellingen en zullen daardoor makkelijk herkenbaar zijn voor jouw kind. Ze zijn stevig en zullen niet snel stuk gaan. Ook zijn ze te personaliseren met een andere tekst, nieuw plaatje of een foto van alle gezinsleden.

Het dagritme

Door het gebruik van de picto’s kan je een dagritme in beeld brengen voor jouw kind. Van het moment van opstaan, tot het moment van slapen gaan. Het kan allemaal via picto’s visueel gemaakt worden. Door het plaatsen van deze picto’s op een bord, kan je jouw kind het overzicht bieden wat deze nodig heeft. Stapsgewijs kan je de dag in beeld brengen. Jouw kind zal zich hierdoor rustiger voelen. Hierdoor krijgen boze buien minder kans en zal jouw kind meer flexibiliteit tonen. Op het moment dat je niet langer strijd hoeft te leveren, kunnen jullie samen starten met genieten. Wat is er nu heerlijker dan dat?

Wij bieden diverse pictosets en pakketten aan. Ook is het mogelijk om bij ons losse picto’s te bestellen. Op die manier kan jij aanschaffen, wat voor jullie nodig is en werkt. Start nu en zorg voor meer rust, tijd en energie voor de leuke dingen van het leven en geniet nog meer van jouw kind!

Wellicht vind je dit ook interessant:

Beginnen met picto’s

Beginnen met picto’s

“Ik wil beginnen met picto’s, maar ik kom er niet helemaal uit..”Deze opmerking krijg ik heel vaak. En ik kan het me...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 439 reviews.
Loading...
×