Clicky

 🚙  Vóór 12.00u besteld = vandaag verzonden      🆓 Gratis verzending vanaf €70,- (NL) of €90,- (BE)     ⏰ Gratis achteraf betalen

Mijn kind heeft autisme, wat nu?

Mijn kind heeft autisme, wat nu?

Vaak heb je al een vermoeden dat jouw kind anders is dan andere kinderen. Omdat hij/zij anders reageert, dingen anders beleeft, maar kan je je vinger niet leggen op wat er aan de hand is. Op het moment dat jouw kind de diagnose krijgt dat deze een autisme spectrum stoornis heeft, kunnen er voor jouw veel zaken ineens op hun plek vallen. Het kan zorgen voor opluchting, maar het kan ook zorgen voor schrik, ongeloof, boosheid, schaamte en schuld bij de ouders. Dit zijn allemaal heel begrijpelijke gevoelens en daar hoef je je ook nooit rot of schuldig over te voelen naar jouw kind toe!

Stimuleer de ontwikkeling van je kind

Bij de diagnose autisme is er veel wat je al zelf kunt doen om de ontwikkeling van je kind te stimuleren en zijn of haar gedrag positief te kunnen beïnvloeden. Indien nodig, zou je dit aan kunnen vullen met wat professionele hulp. De stappen die je kunt nemen starten bij het begrijpen van het autisme bij jouw kind. Lees je in en probeer te ontdekken waarom jouw kind is zoals hij of zij is. Geef geen oordeel, maar leer te begrijpen waar bepaalde reacties vandaan komen. Daarna is het van belang om de ontwikkeling en het gedrag van je kind op een positieve manier te stimuleren. Bovendien is het belangrijk dat jij voldoende mensen om je heen hebt, die begrijpen wat jij meemaakt in jouw gezin. Ben jij moeder van een kind met autisme en mis jij steun en begrip in jouw omgeving? Dan is de Kick ASS Moms Community misschien wat voor je.

Hulpmiddelen bij autisme

Het is voor een kind met autisme belangrijk om niet te veel prikkels binnen te krijgen, zorg er daarom ook voor dat de thuisomgeving een rustige omgeving is. Verder kan je, om je kind te helpen, gebruik maken van aantal hulpmiddelen om de prikkels die jouw kind gedurende de dag binnen krijgt te verminderen. Denk hierbij aan het gebruik van een planbordpicto’s en een TimeTimer. Op onze site vind je meer informatie over al deze hulpmiddelen. Uiteraard kan je daarnaast ook professionele hulp inzetten om je kind verder te helpen.

Wil jij graag pictogrammen gaan gebruiken, maar weet je niet hoe je dit kunt aanpakken? Vraag dan het gratis e-book aan: Beginnen met picto’s – In 6 stappen naar meer rust en duidelijkheid.

Wellicht vind je dit ook interessant:

Beginnen met picto’s

Beginnen met picto’s

“Ik wil beginnen met picto’s, maar ik kom er niet helemaal uit..”Deze opmerking krijg ik heel vaak. En ik kan het me...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 439 reviews.
Loading...
×