Vóór 12.00u besteld = dezelfde werkdag verzonden!                         Verzendkosten NL: €2,95 <± 14 picto’s < €4,95                         Verzendkosten BE: €8,95

Mijn kind heeft autisme, wat nu?

Vaak heb je al een vermoeden dat jouw kind anders is dan andere kinderen, ander reageert, alles anders beleefd, maar kan je je vinger niet leggen op wat er aan de hand is. Op het moment dat jouw kind de diagnose krijgt dat deze een autisme spectrum stoornis heeft, kunnen er voor jouw veel zaken in ene op hun plek vallen. Het kan zorgen voor opluchting, maar het kan ook zorgen voor schrik, ongeloof, boosheid, schaamte en schuld bij de ouders. Dit zijn allemaal heel begrijpelijke gevoelens en daar hoef je je ook nooit rot of schuldig over te voelen naar jouw kind toe. Ook zal de diagnose heel veel vragen oproepen.

Stimuleer de ontwikkeling van je kind

Bij de diagnose autisme is er veel wat je al zelf kunt doen om de ontwikkeling van je kind te stimuleren en zijn of haar gedrag positief te kunnen beïnvloeden. Indien nodig, zou je dit aan kunnen vullen met wat professionele hulp. De stappen die je kunt nemen starten bij het begrijpen van het autisme bij jouw kind. Lees je in en probeer te ontdekken waarom jouw kind is zoals hij of zij is. Geef geen oordeel, maar leer te begrijpen waar bepaalde reacties vandaan komen. Daarna is het van belang om de ontwikkeling en het gedrag van je kind op een positieve manier te stimuleren. Op onze site bieden we een aantal hulpmiddelen die je daarbij kunt gebruiken.

Hulpmiddelen bij autisme

Het is voor een kind met autisme belangrijk om niet te veel prikkels binnen te krijgen, zorg er daarom ook voor dat de thuisomgeving een rustige omgeving is. Verder kan je, om je kind te helpen, gebruik maken van aantal hulpmiddelen om de prikkels die jouw kind gedurende de dag binnen krijgt te verminderen. Denk hierbij aan het gebruik van een planbordpicto’s en een TimeTimer. Op onze site vind je meer informatie over al deze hulpmiddelen. Uiteraard kan je daarnaast ook professionele hulp inzetten om je kind verder te helpen.

Wellicht vind je dit ook interessant:

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 330 reviews.
Loading...
×