Clicky

Header opt-in pagina Help, mijn kind heeft autisme! MOBIEL

Help, mijn kind heeft autisme!

Onmisbare lifehacks na de diagnose van jouw kind

Je wilde het wel, die diagnose autisme voor je kind,

maar nu weet je niet wat de volgende stap is…

Je was op zoek naar antwoorden. Maar nu die diagnose er is, weet je nog steeds niet wat de juiste volgende stap is die je moet zetten om jouw kind zo goed mogelijk te ondersteunen.

Aan de ene kant ben je opgelucht (’zie je wel: ik ben niet gek!’), want wat jij al die tijd al zag, is nu bevestigd. Daardoor gaat het gesprek met vrienden en familie ineens niet meer over ‘dat vervelende gedrag’, maar over autisme.

Het puzzelstukje valt op z’n plek.

Toch is het ook ontzettend confronterend… Dit gaat niet meer over. Autisme is geen fase waar je kind weer uit groeit, maar het is een blijvende uitdaging die ontzettend veel vragen met zich meebrengt.

Hoe kan je jouw kind het beste helpen? Waar kan je terecht voor hulp? Wat zijn de mogelijkheden als het gaat om ondersteuning?

Online is er zoveel informatie te vinden en dat overweldigt je. Je weet dat je niet de enige bent met vragen, maar toch voelt het alsof je het allemaal alleen moet uitzoeken…

Je hebt behoefte aan iemand die je aan de hand neemt en op weg helpt in een wereld die totaal nieuw voor je is.

Dankzij mijn gratis gids ontdek jij de onmisbare lifehacks voor meer overzicht in wat jij kunt doen om jouw kind met autisme te helpen, zodat er minder strijd en meer rust en gezelligheid komt in jouw gezin.

Foto Floor leunend tegen de muur
Foto van gids op desktop, tablet en telefoon

Klaar voor de volgende stap?

In deze gids krijg jij de belangrijkste tips die iedere ouder van een kind met autisme zou moeten weten. Ik neem je bij de hand, zodat jij overzicht krijgt in de mogelijkheden die je hebt. En zodat er in jouw gezin minder chaos is en jij voor meer rust en structuur kunt zorgen.

Ik vertel je bijvoorbeeld over psycho-educatie, de rol van jouw gemeente en ik leg je uit wat respijtzorg is. En weet jij al waar je op moet letten bij het kiezen van een koptelefoon als jouw kind snel last heeft van harde geluiden? 

Zie deze gids als een handreiking, een ‘heb je hier al aan gedacht?’. Want je hoeft het niet alleen te doen. ❤️

Na het lezen van deze gids weet jij…

  • Waar je moet aankloppen voor behandeling, zodat je niet de hele jeugdwet en gemeentelijke verordening hoeft door te spitten om te snappen wat de procedures zijn.
  • Welke mogelijkheden er zijn voor begeleiding van jouw kind, zodat jij je niet meer laat afschepen met een eenvoudig ‘nee’ als je om hulp vraagt bij de gemeente.
  • Hoe je zorgt voor meer structuur en duidelijkheid, zodat er weer rust komt in het koppie van jouw kind.
  • Welke hulpmiddelen je zou kunnen overwegen voor jouw kind, zodat je nooit meer denkt ‘had ik dit maar eerder geweten’.
  • Hoe je er voor zorgt dat je zelf overeind blijft, zodat jij jouw kind kan blijven geven wat hij/zij nodig heeft.
review 1
review 3
review 2

“Denk je ècht dat hij autisme heeft?”

Deze vraag werd ons gesteld na afloop van het eerste diagnostische traject van mijn zoon, toen 3 jaar oud. Dat we hulp nodig hadden, dat zag de onderzoeker wel. Maar geen diagnose = geen hulp, en toen stonden we weer buiten. Het maakte dat ik begon te twijfelen aan mijn eigen oordeel. Zag ik het dan echt zo verkeerd?

Jaren later bleek dat we al die tijd gelijk hebben gehad..

Ik heb in die tijd heel sterk het gevoel gehad dat ik telkens opnieuw zelf het wiel moesten uitvinden. Ik snapte er geen snars van; wij waren toch niet de énige in deze situatie? Avonden na elkaar heb ik gegoogeld tot mijn ogen dicht vielen van vermoeidheid. Uren lang heb ik gebeld met instanties. Een eindeloze hoeveelheid formulieren heb ik ingevuld. En telkens als ik eindelijk had gevonden wat ik zocht, bekroop me het gevoel: ‘Waarom heeft niemand me dit eerder verteld?!’.

Inmiddels zijn we zo’n 10 jaar verder. Door schade en schande ben ik wijzer geworden, heel veel wijzer. En al die kennis die ik heb opgedaan, die deel ik graag met jou! Ik ben geen psychiater of therapeut, maar gewoon, van moeder tot moeder (of vader, dat mag ook 😉). Gewoon, praktische info over waar je iets kan aanvragen en welke producten handig zijn voor jouw kind bijvoorbeeld. Met mijn tips kan je direct aan de slag.

Foto van Floor achter de laptop
De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 463 reviews.
Loading...
×