Clicky

Brusjesproblematiek

Oké, deze heb ik zelf verzonnen. Dit woord staat namelijk niet in de Van Dale. Maar brusjesproblematiek is wel degelijk een ding!

In een gezin met een zorgintensief kind, gaat er automatisch veel aandacht naar dat kind. Daardoor is er soms minder oog voor de behoeften van de andere kinderen in dat gezin. Of er is wel oog voor, maar misschien gewoon geen tijd om aan die behoeften te voldoen.

Het brusje heeft soms het gevoel te moeten helpen; ‘als ze van mij maar geen last hebben.’ Of het brusje schreeuwt om aandacht. Want; negatieve aandacht is ook aandacht!

Deze problematiek speelt ongetwijfeld ook in meer of mindere mate een rol in jouw gezin. Dat je je hier bewust van bent, is al een mooie eerste stap!

Zelf heb ik 2 kinderen die, ieder op hun eigen manier, speciale aandacht nodig hebben. Maar bij de jongste is die behoefte veel duidelijker dan bij de oudste. Daarom ben ik soms geneigd te vinden dat de oudste ‘zich maar even moet aanpassen’. Wat soms ook moet, maar wat wel heel veel van hem vraagt. En dat vergeet ik wel eens..
Dit komt misschien onaardig over, maar zo gaan die dingen in een druk gezin waarbij iedereen van tijd tot tijd op zijn tenen loopt.

Is jouw kind soms stil, overdreven behulpzaam of juist dwars? Denk eens aan brusjesproblematiek als mogelijke oorzaak. Heb je de afgelopen tijd voldoende stil gestaan bij wat AL jouw kinderen nodig hebben?

–> Hoe verdeel jij jouw aandacht tussen je beide kinderen? Je kunt jezelf nou eenmaal niet in tweeën delen.. Helpt het om bewust 1op1-tijd in te plannen met het brusje en hoe organiseer je dat..? De vakantie is een mooi moment om dat te gaan uitproberen!

Wellicht vind je dit ook interessant:

Hoe gebruik ik picto’s?

Door het gebruik van picto’s, creëer je een duidelijke loop van de dag voor jouw kind, waardoor deze zich een stuk...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 460 reviews.
Loading...
×