Clicky

Stappenplan ochtendritieel - Productafbeelding

Printable: stappenplan ochtendritueel

7,00

Elke ochtend chaos en stress?
Met dit duidelijke stappenplan voor het ochtendritueel keert de rust terug en is jouw koffie voortaan nog warm wanneer je hem drinkt!

Wil je picto’s wijzigen? In de intructievideo laat ik je stap voor stap zien hoe je dat doet, zodat je de planning keer op keer kunt printen en gebruiken.

De wekker gaat en je voelt meteen de druk van de naderende ochtendroutine. Terwijl je snel een kop koffie zet, roep je je kind om wakker te worden en zich klaar te maken voor school. Je merkt al snel dat je kind dwars en tegendraads is, niet wetende wat er precies van hem of haar wordt verwacht. Je probeert je kind te helpen, maar de tijd begint te dringen en de stress neemt toe.

Je rent van de ene naar de andere kant van het huis, terwijl je probeert je kind te overtuigen om zich aan te kleden en zijn tanden te poetsen. Je kind lijkt het moeilijk te vinden om zelfstandig zijn taken uit te voeren en heeft voortdurend je hulp en aandacht nodig. Dit zorgt voor extra stress en tijdnood, waardoor jij je gefrustreerd en overweldigd voelt.

Tegen de tijd dat je eindelijk het huis uit moet, voel je je uitgeput en geïrriteerd. Je kind heeft zich met veel moeite door het ochtendritueel gesleept en je vraagt je af hoe je dit elke dag moet volhouden. Je begint de dag met een knoop in je maag, wetende dat het morgen weer hetzelfde liedje zal zijn..

Herkenbaar? Het hóeft niet zo te gaan, ook voor jullie niet! 

Met een duidelijk stappenplan, verloopt iedere ochtend op dezelfde manier. Jouw kind kan er zelf mee aan de slag en jij hoeft niet meer voortdurend als een drillsergeant achter hem/haar aan..

Stel je eens voor:

De wekker gaat en je wordt wakker met een gevoel van rust en controle. Je weet dat er een duidelijk ochtendritueel is dat je kind zal helpen om zelfstandig en efficiënt de dag te beginnen. Je zet een kop koffie en roept je kind om wakker te worden en de planning te volgen die jullie samen hebben opgesteld.

Terwijl jij geniet van je koffie, merk je op hoe je kind zelfstandig zijn taken uitvoert. Hij of zij kleedt zich aan, poetst zijn tanden en maakt zijn ontbijt klaar. Het ochtendritueel verloopt ontspannen en je voelt je kalm en tevreden, wetende dat iedereen op tijd klaar zal zijn.

Wanneer het tijd is om het huis te verlaten, merk je op hoe soepel alles is verlopen. Je kind heeft met zelfvertrouwen en zelfstandigheid het ochtendritueel doorlopen. Jij voelt je trots en opgelucht, wetende dat je de dag op een positieve en harmonieuze manier kunt beginnen. Met een glimlach op je gezicht stap je de deur uit, klaar om de dag te omarmen 😁

Besteld. En dan?

Na bestellen ontvangt je per mail een inlogcode voor EasyAuti Online, daarin vind je de voorbeeld planning voor het ochtendritueel. Je kunt deze downloaden en printen, zodat je hem direct thuis kunt gebruiken. Na aanschaf houd je levenslang toegang* tot de planning, dus je kunt hem eindeloos opnieuw gebruiken!

Kloppen 1 of meerdere picto’s op de planning niet voor jouw kind, omdat jullie bijvoorbeeld eerst ontbijten en daarna pas gaan aankleden? Of wil je een picto van ‘schermtijd’ toevoegen omdat je nooit precies weet hoe laat de taxi er is? In EasyAuti Online staat bij deze voorbeeld planning ook een duidelijke instructievideo voor jou klaar, waarin ik je stap voor stap uitleg hoe jij de picto’s op deze planning kunt vervangen voor andere picto’s. Lees je liever? Ook een transcript van de video vind je in de e-learning.

 

* Het kan gek lopen in het leven en niemand heeft een glazen bol. Met levenslange toegang bedoelen we: zolang dit bestand in de e-learning blijft staan. Er zijn geen plannen deze te verwijderen

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 463 reviews.
Loading...
×