Clicky

Duidelijk ochtendritueel met een planbord van EasyAuti

Planborden & pictogrammen voor jouw kind met autisme

4.891 gezinnen
gebruiken onze pictogrammen

Duidelijke pictogrammen
op stevige magneet

V

Voor kinderen
die behoefte aan structuur en duidelijkheid hebben

De planborden van EasyAuti

Als je kind (kenmerken van) autisme heeft, gaat opgroeien niet vanzelf. Best pittig, ook voor jou als ouder!

Met een ochtendritueel met pictogrammen op een planbord geeft je jouw kind duidelijkheid en structuur. Dat zorgt voor overzicht en rust!

Onze magnetische pictogrammen en planborden worden inmiddels gebruikt door 4.891 gezinnen en gewaardeerd met een 9,8.

De ruim 600 pictogrammen in ons assortiment worden binnen 1 werkdag verzonden, zodat jij direct met jouw planbord aan de slag kunt! Vind je tóch niet wat je zoekt? Dan is er de mogelijkheid voor maatwerk.

Door ons ruime assortiment aan pictogrammen geef jullie planbord precies de informatie die jouw kind nodig heeft voor meer rust in jouw gezin.

Sfeerfoto ochtendritueel

Combi-deal ochtendritueel

Maak een vliegende start en kies voor het gemak van deze combi-deal! Je ontvangt een planbordje en 10 magnetische pictogrammen voor het ochtendritueel, zodat je samen met je kind direct aan de slag kunt met plannen.

Bestel deze combi-deal en krijg 20% korting op je planbordje en pictogrammen!

Dit zijn de voordelen van een planbord van EasyAuti

✔️ Meer structuur en duidelijkheid voor jouw kind met (kenmerken van) autisme

✔️ Minder strijd, meer rust in jouw gezin

✔️ Vergroot de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van jouw kind

✔️ Alles wat je nodig hebt in 1 pakket

✔️ Binnen 1 werkdag verzonden

Review 9
Review 7
Review 8
bundel ochtendritueel + planbordje

Combi-deal ochtendritueel

Kies voor de combi-deal en ontvang zowel een planbordje als 10 pictogrammen voor het ochtendritueel in 1 pakket. Zo kan je samen met je kind direct aan de slag kunt met plannen!

Afhankelijk van je behoefte en je budget, vul je je combi-deal eventueel aan met losse pictogrammen.

Liever een kleinere set of losse pictogrammen? Bekijk dan hier ons totale assortiment.

Ik ben Floor en met mijn planborden help ik jou naar meer rust ‘s ochtends

Als moeder van 2 jongens met ASS en ADHD (’09 en ’11), heb ik ervaren dat dagelijkse dingen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend zijn. Ik stond met mijn gezin voor uitdagingen, waarbij telkens weer een nieuwe zoektocht nodig was om tot een passende oplossing te komen. Professionals gaven goede hulp, maar praktische tips die hielpen bij het dagelijks leven ontbraken vaak waardoor ik het gevoel had telkens zelf het wiel te moeten uitvinden…

Met mijn kennis en ervaring help ik jou

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, door schade en schande ben ik wijzer geworden. De ervaringen die ik heb opgedaan en de lessen die ik heb geleerd, deel ik graag met jou. Zodat jij niet óók zelf het wiel hoeft uit te vinden.

Door mijn jarenlange ervaring als docent heb ik kennis van de ontwikkeling van kinderen en het stimuleren van gewenst gedrag. Gecombineerd met mijn ervaringen als moeder, heb ik inmiddels zoveel expertise opgebouwd dat ik jou kan helpen!

EasyAuti maakt het verschil

Bij EasyAuti geen eindeloze observaties, overleggen en getouwtrek over verantwoordelijkheden; met onze handige producten en praktische tips helpen we jou écht. Zodat jij direct verschil merkt. ❤️

Over Floor

Meer rust in de ochtend

De wekker gaat en je voelt meteen de druk van de naderende ochtendroutine. Terwijl je snel een kop koffie zet, roep je je kind om op te staan en zich klaar te maken voor school. Je merkt al snel dat je kind dwars en tegendraads is, niet wetende wat er precies van hem of haar wordt verwacht. Je probeert je kind te helpen, maar de tijd begint te dringen en de stress neemt toe.

Je rent door het huis, terwijl je probeert te overtuigen, aan te moedigen en te helpen. Uiteindelijk vertrek je uitgeput en gefrustreerd naar school, wetende dat het morgen weer hetzelfde liedje zal zijn…

Herkenbaar? Het hoeft niet zo te gaan!

Met een duidelijk stappenplan, verloopt iedere ochtend op dezelfde manier. Jouw kind kan er zelf mee aan de slag en jij hoeft niet meer voortdurend als een drillsergeant achter hem/haar aan.. Start direct en wie weet drink jij jouw koffie overmorgen terwijl hij nog warm is!

Ochtendritueel planbord - header mobiel
Set picto's Ochtendritueel - schuin gefotografeerd

Planbordje met 10 pictogrammen voor het ochtendritueel

✔️ duidelijk stappenplan met pictogrammen

✔️ draagbaar planbordje

✔️ je kind kan zelf zien wat eerst komt en wat daarna

Review 4
Review gids 1
Review 5
bundel ochtendritueel + planbordje

Maak een vliegende start met het gebruik van pictogrammen. Kies voor het gemak van een samengesteld pakket!

Je ontvangt een magnetisch planbordje met 10 pictogrammen voor het ochtendritueel, zodat je samen met je kind direct aan de slag kunt met het plannen van de volgende ochtend.

De meeste ouders starten met de aanschaf van dit samengestelde pakket en vullen deze later aan met 1 of meerdere picto’s uit ons assortiment van bijna 600 losse picto’s. Daardoor geeft het planbord precies de informatie ie jouw kind nodig heeft.

Bestel nu deze combi-deal en krijg 20% korting!

Niet volledig naar wens? Bekijk dan hier ons volledige assortiment.

Als de ontwikkeling anders verloopt

Om je heen zie je Happy Families waar alles ‘vanzelf’ lijkt te gaan. Maar in jouw gezin is het best hard werken…

Als je kind (kenmerken van) autisme heeft en zich dus anders ontwikkelt, is het logisch dat ook in de opvoeding iets anders nodig is. Terwijl andere kinderen zich leren aankleden, zelf kunnen spelen en best af en toe even alleen kunnen blijven, heeft jouw kind voortdurend jouw hulp nodig.

“Je moet hem gewoon wat strenger aanpakken!” hoorde je gisteren nog. Maar jij weet: dat heeft totaal geen effect. Jouw kind heeft geen straf nodig, maar hulp!

Moeder en zoon maken planbord

Terwijl ze voor anderen niet eens noemenswaardig zijn, zijn gewone dagelijkse momenten een uitdaging voor jouw kind. En bij iedere uitdaging die jouw kind ervaart, komt er een klein beetje water in de emmer. Totdat deze overstroomt. Totale overload. Gevolg: een driftbui en/of meltdown.

En jij voelt je zó machteloos…

Hij/zij is af en toe best flexibel hoor; zolang het niet te véél is! Die overstromende emmer van vanmiddag, die is niet ontstaan op dat ene moment. Nee, hij werd al gevuld vanaf vanochtend. En misschien zat er nog wel een restje in van gisteren…

Weekplanning ingezoomd

Ging het aankleden vanochtend precies hetzelfde als gisteren? Heb je iets afgeraffeld in het ochtendritueel omdat je haast had? En had je vandaag dezelfde regels voor schermtijd?

Elke verandering is lastig, hoe klein ook. Dit zorgt telkens voor wat extra water in die emmer. Het heeft dus geen zin om alleen te kijken naar het moment waarop die emmer overstroomt; dat moment is niet de enige oorzaak. Het was slechts de laatste druppel…

Wat wél helpt?

Maak zoveel mogelijk voorspelbaar voor je kind. Als hij/zij precies weet wat, wanneer, op welke manier gaat gebeuren, zijn díe momenten minder een uitdaging en vullen deze het emmertje dus niet. Zo blijft er meer ruimte in dat koppie om flexibel om te gaan met onverwachte situaties. Dat geeft rust en ontspanning!

Uitpakken ochtendritueel

Pak jij morgen samen met je kind jullie nieuwe planbord uit?

“Bedankt voor het mooie pakket! Zo leuk ingepakt, het uitpakken was een feestje waardoor mijn zoon direct enthousiast is om het planbord te gaan gebruiken!”

Review 1
Review 2
Review 3

Veel gestelde vragen


Picto’s

Hoe groot zijn de picto's?

De standaard picto’s van EasyAuti zijn 4x4cm. Wil je graag een ander formaat? Dat kan ook! Op deze pagina lees je er meer over.

Zijn de picto's magnetisch?

Ja. De picto’s worden gedrukt op stevige magneetfolie van 0,9mm dik. Het zijn dus magneten. Ze blijven hangen op metalen oppervlakten zoals een whiteboard, magneetbord, koelkast of verwarming. 
Ze plakken helaas niet op een glasbord.

Zijn de picto's gelamineerd?

Nee. Als je zelf picto’s maakt, print je ze op papier en om dat papier te beschermen worden ze vervolgens vaak gelamineerd. De picto’s van EasyAuti zijn gedrukt op stevige magneten dus lamineren is niet meer nodig. De magneten zijn bestand tegen krassen, vlekken en vloeistof.

Meer weten over het materiaal waar de picto’s van gemaakt zijn? Bekijk dan dit filmpje of vraag een gratis sample aan.

Wat vindt Sclera van de picto's van EasyAuti?

De picto’s van EasyAuti zijn gebaseerd op de gratis pictogrammen van Sclera (www.sclera.be).

Sclera wil het gebruik van pictogrammen voor iedereen mogelijk maken. Door het aanbod van EasyAuti zijn de picto’s van Sclera door meer mensen te gebruiken; ook mensen die liever een kant en klaar product kopen kunnen er nu mee aan de slag.

Op de website van EasyAuti wordt regelmatig verwezen naar de gratis pictogrammen van Sclera, waardoor iedereen voor zichzelf de keuze kan maken tussen gratis downloads of kant en klare magneten.

Het bieden van die keuze past goed bij de doelstelling van Sclera, dus Sclera staat achter het aanbod van EasyAuti.

Voor wie?

Vanaf welke leeftijd kan ik picto's gebruiken?

Vanaf 2,5 jaar.

De meeste kinderen kunnen picto’s begrijpen vanaf een ontwikkelingsleeftijd van ongeveer 2,5 jaar oud.

Start met ongeveer 3 picto’s. Bijvoorbeeld van de huidige activiteit en de 2 dingen die daarna gaan gebeuren. Merk je dat je kindje het snapt en behoefte heeft aan meer? Dan kan je het aantal picto’s dat je tegelijkertijd gebruikt, langzaam uitbreiden.

Slaapt jouw kindje nog overdag? Gebruik dan picto’s van opstaan tot het dutje en daarna van het dutje tot bedtijd. Zo blijft het overzichtlijk.

Zijn picto's ook geschikt voor pubers?

Ja.

Pubers die het lastig vinden overzicht te houden over hun agenda, dagprogramma of hun taken, kunnen veel baat hebben bij picto’s.

De sets en startpakketten van EasyAuti zijn samengesteld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dus jouw puber zal waarschijnlijk meer hebben aan een verzameling losse picto’s.

Veel pubers vinden dat zij ‘het zelf moeten kunnen’; zij staan niet altijd open voor hulpmiddelen zoals picto’s. Bepaal samen of je gaat uitproberen of een planbord voor jouw puber werkt; als je de picto’s opdringt zal je puber er waarschijnlijk niet naar kijken.

Mijn kind heeft geen autisme. Kan ik picto's gebruiken?

Ja zeker!

De picto’s van EasyAuti zijn voor iedereen die behoefte heeft aan structuur en duidelijkheid.

In onze communicatie richten wij ons op kinderen met autisme en kinderen met kenmerken van autisme. Heeft jouw kind geen (kenmerken van) autisme, maar wel behoefte aan structuur en duidelijkheid? Laat je dan vooral niet afschrikken 🙃

Kan ik picto's gebruiken bij ADHD, TOS, NAH, LVB, Syndroom van Down, ..?

Ja.

Iedereen die behoefte heeft aan structuur en duidelijkheid en die daarbij graag visuele ondersteuning wil, kan picto’s gebruiken!

In de communicatie richt EasyAuti zich op kinderen met (kenmerken van) autisme, maar ook veel kinderen met een andere diagnose hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid. Geldt dit voor jouw kind? Laat je dan niet afschrikken doordat je op deze site regelmatig ‘autisme’ leest en probeer hoe picto’s jouw kind helpen!

Zijn deze picto's ook voor volwassenen?

Ja!

Ook volwassenen kunnen baat hebben bij picto’s. Omdat zij het bijvoorbeeld lastig vinden hun huishoudelijke taken te plannen en vervolgens uit te voeren volgens planning. Of omdat zij bijvoorbeeld door beginnende dementie sommige dagdagelijkse activiteiten vergeten of in een verkeerde volgorde uitvoeren.
Iedereen die behoefte heeft aan structuur en duidelijkheid, kan picto’s gebruiken!

De sets en startpakketten van EasyAuti zijn samengesteld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Als volwassene zal je waarschijnlijk meer hebben aan losse picto’s.

Ben jij op zoek naar picto’s voor jouw partner, vader of moeder en gaat zijn/haar zicht achteruit? Kijk dan eens bij de mogelijkheden voor maatwerk; wij kunnen alle picto’s ook in grotere formaten leveren!

Wat zijn de mogelijkheden als iemand slecht ziet?

Op de pagina over maatwerk vind je alle informatie over picto’s in grotere formaten. Daarnaast is het mogelijk de picto’s in andere kleuren te maken als wit op zwart voor jou lastig te zien is.

Neem even contact op via floor@easyauti.nl Wij denken graag met je mee! 

Levertijd en verzenden

Wat zijn de verzendkosten?

We zenden je bestelling naar je toe voor €4,95 (NL) of €8,95 (BE).

Bestel je voor meer dan €70,- (NL) of €90,- (BE)? Dan zijn de verzendkosten gratis!

Hoe lang is de levertijd?

Vóór 12.00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden*.

* Customized picto’s en gepersonaliseerde bewaarblikjes worden speciaal voor jou gemaakt en hebben daarom vanzelfsprekend een langere levertijd:
– Bestellingen met gepersonaliseerde bewaarblikjes worden binnen 3 werkdagen verzonden.
Lees hier wanneer jouw bestelling met customized picto’s bezorgd wordt.

Welk bedrijf bezorgt mijn bestelling?

Alle bestellingen worden verzonden via PostNL.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Voor brievenbuspakjes en pakketten ontvang je per mail een Track&Trace-code waarmee je jouw zending kunt volgen.

Kleine bestellingen (tot ongveeer 14 losse picto’s) verzenden wij als brievenbuspost. Op brievenbuspost zit geen Track&Trace-code, die kan je dus niet volgen.

Bestellen en betalen

Ik ben iets vergeten te bestellen. Kan ik dit nog toevoegen?

Jouw bestelling wordt ingepakt vanuit Pluryn, door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het wijzigen van bestellingen maakt hun taak onoverzichtelijk, daarom kan je helaas niets meer toevoegen zodra je bestelling is afgerond. Wil je toch nog iets extra’s? Plaats dan een nieuwe bestelling.

Hoe kan ik betalen?

Voor betaling van je bestelling kan je kiezen uit de volgende betaalmethoden:

Nederland:
iDeal
PayPal
Creditcard
Klarna Betaal Later

België: 
Bancontact
Belfius Direct Net
KBC/CBC Betaalknop
PayPal
Creditcard
Klarna Betaal Later

Ben je een zakelijke klant en wil je achteraf betalen op factuur? Neem dan even contact op met floor@easyauti.nl 

Kan ik op factuur betalen?

Ja, maar alleen als je een zakelijke klant bent. Neem hiervoor contact op via floor@easyauti.nl

Let op: produceren en/of verzenden van jouw bestelling doen wij na ontvangst van je betaling.

Ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling?

Ja. Je ontvangt direct (binnen enkele minuten) na het afronden van jouw bestelling een orderbevestiging per mail. Heb je deze niet ontvangen, ook niet in je spam-box? Mail dan even naar floor@easyauti.nl 

Ik heb een fout gemaakt in mijn bestelling. Hoe los ik dit op?

Vervelend! Stuur zo snel mogelijk een mail naar floor@easyauti.nl, we bekijken samen wat de beste oplossing is.

Zijn de reviews op jullie website echt?

Ja.
We vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door WebwinkelKeur.

Webwinkelkeur heeft maatregelen getroffen om de echtheid van reviews te garanderen. Welke maatregelen dit zijn lees je hier.

Onze klanten worden niet beloond voor het schrijven van reviews. Er worden geen kortingen of andere cadeautjes gegeven.

Retourneren

Kan ik mijn bestelling terug sturen?

Ja, dat kan. Op deze pagina lees je meer over hoe je jouw bestelling kunt retourneren en wat de voorwaarden zijn.

Is retourneren gratis?

De betaalde verzendkosten voor de heenzending krijg je terug. Alleen de verzendkosten voor het terugsturen betaal je zelf.

Ochtendritueel

Duidelijk ochtendritueel op een planbord

Voor meer duidelijkheid en structuur voor jouw kind met (kenmerken van) autisme.

Voor 12.00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden!

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 448 reviews.
Loading...
×