Clicky

Hoe overleef ik de vakantie?!

Stappenplan voor een fijne thuisblijf-vakantie met jouw kind met autisme

“Fijne vakantie!” wordt er gezegd. Maar jij ziet er enorm tegenop…

Het lijkt elke vakantie moeilijker te worden in jouw gezin. Door het wegvallen van de structuur van school, lijkt jouw kind ‘stuurloos’. Hij gaat als een wervelwind door het huis, trekt alle kasten open op zoek naar speelgoed dat 2 minuten later weer achteloos ergens wordt neergegooid omdat de aandacht alweer verslapt is. Je hebt het gevoel dat je ogen in je achterhoofd moet hebben en even rustig naar de wc kan alleen met een uitgebreide voorbereiding. Aan het huishouden kom je niet toe, laat stáán dat je iets ontspannends voor jezelf kunt doen.

Zodra je weer aan het werk gaat, moet je een paar weken bijkomen van de vakantie…

Herkenbaar? Logisch!

Wanneer de ontwikkeling van je kind niet ‘vanzelf’ gaat, is het logisch dat ook vakantie vieren niet vanzelf gaat. Met boerenverstand kom je er niet, jouw gezin heeft next level skills nodig.

Dankzij mijn tips krijg jij die skills. Zodat er in de vakantie minder chaos is en jij voor meer rust en gezelligheid kunt zorgen. Want vakantie vieren kan je leren! 

Foto Floor leunend tegen de muur
Hoe overleef ik de vakantie | Mockup - vier stappen

Klaar voor de volgende stap?

In deze gratis weggever help ik jou je in 4 stappen voor te bereiden op een fijne vakantie met jouw kind met autisme. Door dit stappenplan ontdek jij wat de succesfactoren zijn voor een fijne vakantie in jouw gezin . Daardoor is er minder chaos en meer gezelligheid. Geen lijsten met suggesties voor activiteiten, maar 4 stappen waardoor jij er achter komt hoe je tijdens de vakantie kunt voldoen aan de behoeften van ieder gezinslid.

 

Na het doorlopen van de stappen uit dit stappenplan weet jij…

  • Hoe je zorgt voor realistische verwachtingen, zodat je niet al op de eerste ochtend teleurgesteld raakt als blijkt dat uitslapen tot 10.00u toch niet lukt.
  • Hoe de ideale vakantieplanning eruit ziet voor jouw gezin, zodat er een fijne verdeling is tussen activiteiten en rust.
  • Wat de kracht is van vaste routines, zodat er meer rust ontstaat tijdens dagelijks terugkerende momenten zoals het opstaan en afspraken rondom schermtijd. 
  • Hoe je zorgt voor meer structuur en duidelijkheid, zodat er weer rust komt in het koppie van jouw kind.
Review gids 1
review 3
review gids 2

Als ik na de vakantie weer aan het werk ging, moest ik een paar weken bijkomen…

Meer en meer, had ik het gevoel dat wij iets fout deden. Vakantie hoort toch leuk te zijn? Dat het zo ingewikkeld, intens en uitputtend kan zijn zoals ik dat ervaarde, zag ik bij niemand in mijn omgeving terug. Waren wij dan zo raar?

Inmiddels zijn we jaren verder en heb ik ervaren:

Vakantie vieren kan je leren. 

Ik weet nu wat wel en niet werkt voor ons en daardoor komen we de vakantie prima door. De ene keer hebben we het leuker dan de andere, maar dat gevoel van overleven is verdwenen. En dat gun ik jou ook!

Alle kennis en ervaringen die ik heb opgedaan, die deel ik graag met jou! Ik ben geen psychiater of therapeut, maar gewoon, van moeder tot moeder (of vader, dat mag ook 😉). Praktische info over hoe je dat nou doet; vakantie vieren met jouw gezin. Met mijn tips kan je direct aan de slag.

Foto Floor
De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 448 reviews.
Loading...
×