Clicky

 🚙  Vóór 12.00u besteld = vandaag verzonden      🆓 Gratis verzending vanaf €70,- (NL) of €90,- (BE)     ⏰ Gratis achteraf betalen

Dat was dus niet zo’n goed idee

Zijn jullie ook zo moe? De rek is er uit bij ons. De kinderen zijn niet meer gemotiveerd voor hun schoolwerk en onze inspiratie is op om het toch nog leuk te kunnen maken. We worden hangerig, chagrijnig. Het was tijd voor een rustdag; even ‘de boel de boel laten’ en lekker onze eigen gang gaan.

Dat werkt dus niet.

Een vast dagritme geeft houvast. Altijd-dezelfde-afspraken geven de kaders aan waarbinnen je vrij mag bewegen. Als die kaders wegvallen, worden onze kinderen stuurloos..

Als wij ‘loslaten’ omdat we even willen ontspannen, komt er meer gedoe. Ruzie, grenzen zoeken, verveling. Niet-ingevulde-tijd is kliertijd. En dan moeten wij dus extra hard werken!

Om tot rust te komen, moeten we meteen bij de start van de dag zorgen voor duidelijkheid. Niet te veel taken op het dagprogramma, maar wel duidelijkheid. En consequent blijven (note to self!). ‘Mag ik nog wat langer gamen?’ is echt heel verleidelijk. Maar we hebben er later last van. Dus: afspraak is afspraak. Dat geeft rust.

Wellicht vind je dit ook interessant:

Beginnen met picto’s

Beginnen met picto’s

“Ik wil beginnen met picto’s, maar ik kom er niet helemaal uit..”Deze opmerking krijg ik heel vaak. En ik kan het me...

Gerelateerde producten:

De waardering van www.easyauti.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 439 reviews.
Loading...
×