Bestel een gratis sample!                                                                                                        Vóór 12.00 uur besteld = dezelfde werkdag verzonden

Wat zijn picto’s?

door | Kennisbank, Picto's

Wat zijn picto's?

Wat zijn picto’s?

Een picto of pictogram is een plaatje of een tekening die taal of tekst kan vervangen. Picto’s maken een stukje taal of tekst visueel duidelijk voor iedereen. Zo’n picto is veel concreter dan gesproken taal. Het maakt namelijk niet uit welke taal je spreekt of hoe oud je bent, de afbeelding is universeel en eenvoudig te interpreteren. Met het gebruik van picto’s is het mogelijk om makkelijker een structuur in de dag van je kind aan te brengen. Deze picto’s moeten wel aan een aantal eisen voldoen, namelijk:

  • Deze moet duidelijk en concreet zijn;
  • Het plaatje of symbool moet eenvoudig zijn;
  • De picto moet eenduidig zijn. 

 

Duidelijkheid scheppen

Voor kinderen met autisme is het gebruik van picto’s een ontzettend handig hulpmiddel om iets duidelijk te maken. Kinderen met autisme hebben vaak moeite met het verwerken van mondelinge aanwijzingen en juist daarom is het gebruik van picto’s zo belangrijk. De picto’s kunnen in één oogopslag iets duidelijk maken, wat met woorden vaak niet mogelijk is. Met het gebruik van een set picto’s kan je bijvoorbeeld een stappenplan maken voor jouw kind, om stap voor stap te laten zien welke deeltaken er zijn. Je kan met picto’s op een planbord alle stappen tussen opstaan en naar school gaan laten zien. Op die manier worden de stappen voor jouw kind duidelijker en kan hij of zij deze meer zelfstandig uitvoeren. 

Naast een stappenplan, zijn picto’s ook heel handig om te gebruiken in een dagplanning of weekplanning. Je laat je kind daarmee zien wat er vandaag of deze week allemaal op het programma staat. Dit zorgt voor meer structuur en voorspelbaarheid, waardoor jouw kind meer rust ervaart.

 

Voor iedereen toepasbaar

Door het gebruik van deze picto’s kan je processen die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn, voor jouw kind met autisme in beeld brengen zodat deze ook begrijpt wat er moet gebeuren. Dit scheelt onenigheid en onbegrip en zal er ongetwijfeld voor zorgen dat je nog dichter bij jouw kind komt te staan. Het gebruik van picto’s is voor iedereen toepasbaar. Met de magnetische picto’s van EasyAuti kan je direct starten en je schept op die manier veel meer duidelijkheid voor jouw kind.

 

Picto’s gaan gebruiken

Wil jij picto’s gaan gebruiken? Kijk dan eens rond op deze website voor informatie, inspiratie en producten. Heb je vragen of wil je hulp? Neem contact op, we helpen je graag!

 

 

De waardering van www.easyauti.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 318 reviews.
Loading...
×
5% korting op je bestelling
Meld je nu gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende aankoop!
    NU AANMELDEN
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden